[ Info om bloggen ] Nu är äntligen stallplanen klar!

Och såhär blev resultatet:



Jag är faktiskt väldigt nöjd, dock ångrar jag vita hästen en aning ..
Har ni missat oss på Stallet.se heter vi Ponnytipset även där, och ni kan även tipsa direkt i mejlen där!

// Sofi

5 tips för flätning!

1. Tvätta hästens man minst en dag innan den ska på uppvisning/tävling. En nytvättad man blir ofta "flygig" och yvig och svår att fläta.

2. Flätorna blir bäst om manen är fuktig. På lugna hästar som inte reagerar på sprayflaskor är det ett praktiskt hjälpmedel. Spara gamla sprayflaskor, skölj ur dem väl och fyll med vatten. Till de hästar som inte gillar det sprutande ljudet från sprayflaskan kan du använda en fuktad svamp istället.

3. Forma flätorna efter hur hästens hals ser ut. En tunn hals kan ge intryck av att vara kraftigare om man gör några få, tjocka flätor, medan en kort och maffig hals kan ge ett elegantare intryck i många tunna flätor.

4. För att få flätorna att hålla sig fina över natten, t.ex. vid flerdagarstävling, kan man trä en tygtub över hästens hals när man flätat klart. Sådan kan köpas i metervara i tygaffären. Välj ett mjukt stretchtyg. Har man gott ställt kan man köpa Hööks lycrahuva för 469:-.

5. För att spara tid påtävlingsdagen kan du fläta manen dagen innan. Fläta dem rakt ner och fäst med gummiband. Sedan behöver du bara rulla upp flätorna och fästa dem på tävlingsdagens morgon.

Ridläger

Hej!

Nu när det är vår kan det vara bra att boka ridläger om man vill åka på det :) Själv har jag varit på två ridläger hitills: Sindarve och Grällsta. Jag tycker båda var väldigt roliga och jag lärde mig mycket :D Jag kan tipsa om båda så kolla gärna upp dom om du vill åka på ridläger i sommar ;D

Här är en till bild från Sindarve:




Tyvärr har jag inte så bra bilder från Grällsta :/ Men om ni absolut vill se en bild därifrån får ni säga till så kanske jag laddar upp en ;)

Ha det så bra nu!

/Alice

Fina hinder nu på vårkanten!

Nu när det äntligen är vår kan det vara jätteroligt att måla om hinder och kanske till och med bygga nya! För oss som är enormt trötta på vita hinderstöd och bommar i dova färger har jag ett jättebra inspirationstips: libraartic.com. Libra Artic säljer kaninhinder som ju ofta är just färgglada och fantasifulla, de är som små minatyrer av hästhinder.


Ett av mina favorithinder.

Dock får man ju tänka i hästögon, det vore nog inte särskilt smart att bygga något sånt här:



Ett starkt tips då man ska måla om bommar är att kolla efter utförsäljningar av udda partier målarfärg, det går ju inte åt så mycket färg till bommar och stöd :)

//Sofi

Att undvika varbildning

Har hästen fått ett sår rengör man självklart med vatten, men sedan kan man även gnida på citronsaft. Hästen kan tycka att det är obehagligt, men citron har ett pH-värde som är för lågt för bakterier så på det sättet undviker man varbildning. Det kan även hjälpa bildandet av en sårskorpa :)

// Sofi

Äntligen vår! :D

Hej!

Nu börjar det äntligen gå mot en ljusare tid! :D Snart e det påsk och alla fåglar sjunger hela dagarna ^^ Då e det ju kul om man kan rida ut i skogen på en härlig långritt! :) Därför tänkte jag skriva lite tips och saker att tänka på om man vill ut i det fria ;D

Helst ska man rida ut flera stycken om man kan, ifall det skulle hända en olycka men om du endå ska rida ut själv i naturen med din häst är det bra att tänka på följande:

- Använd hjälm och säkerhetsväst!

- Blir din häst rädd för något - behåll lugnet och försök få den att gå framåt utan att piska eller skänkla för mycket (piska inte alls! leder bara till att hästen blir ännu räddare). Vill den fortfarande inte gå förbi det läskiga får du helt enkelt sitta av och leda förbi den. Var lugn hela tiden och småprata med din fina vän ^^

- Visa hänsyn, alltså stäng alla grindar du rider förbi, galoppera inte genom hagar och skritta helst inte på åkrar, om du måste gör det då i kanten.

- Var uppmärksam på trafiken om du rider på en bilväg. Tänk på att din häst kan bli rädd även om den vanligtvis brukar gå lugnt i trafiken.

- Rid aldrig ute i dimma -  det är svårt att se och det kan bli farligt om hästen blir rädd och börjar skena.

- Tänk på att skymningen fortfarande kommer ganska fort, så se till att vända hemåt i tid!

- Några regler att tänka på:
 + Rid alltid på höger sida av vägen (i SWE)
 + Använd reflexer
 + Vinka åt bilisterna att köra förbi om vägen är fri framför dig (tacka dom om du vill när de saktar ner :) )
 + Visa för bilisterna vad du tänker göra genom att hålla ut armen om du ska svänga (precis som när du cyklar) och hålla upp handen om du ska stanna.

Det var lite om uteridning :) Hoppas ni får kul i skogarna nu! ;D

//Alice <3


RSS 2.0