Gazela ridning

I onsdags red jag Gazela. Hon var väldigt stel, ovh trodde att jag skulle bli nöjd om hon gick och böjde på nacken, fast egentligen inte arbetade alls. I slutet gick det bättre, och hon blev lösgjord i allafall, och det är ju bra. Jag nöjde mig med det. Sedan tog jag fram några sockerbitar, och då blev hon pigg och glad. Fast hon tog väldans långa språng. :)

Hr som helst, jag är hyffsat nöjd.

Ella :3 Ella pella <3

Köpte ett par nya ridbyxor också :)

 Så ser dem ut :) Snodde en bild som fanns i galleriet :*

/Alba

Om mina ridstövlar

Eftersom mina ridstövlar behöver bytas ut snart tänkte jag skriva lite om dessa älsklingar. De är köpta på Hööks, klassiska CRW-ridstövlar helt enkelt. Det är mina första "riktiga" ridstövlar och därför fick det bli lite budget eftersom jag inte red så ofta när jag köpte dem för ca. 2 år sedan. De kostade ungefär 1300 kr vilket jag tycker var ett helt klart rimligt pris om man tänker på kvaliten, de är perfekta slitochslängvarjedagiveckanridstövlar. Dock har de blivit ganska uttöjda vilket gjort att jag fått rida med benvärmare, det är visserligen gött nu på vintern så de blir att ha som vinterridstövlar i framtiden när jag skaffat nya.
//Sofi

One mission accomplished!

Nu har jag (ÄNTLIGEN!) fixat så att Alba står med i texten till höger vilket förmodligen rätar ut en hel del frågetecken hos vissa läsare! För er som inte vet har Alba bloggat här jättelänge och jag sa att jag skulle fixa det här under höstlovet, shit vad jag är seg :( Men nu så!
//Sofi

Billigt eller vad...?

Blått schabrak :)

75 kr på Hööks, som har rea just nu :) Finns i flera färger, men blå var snyggast, enligt mig. :) 


Mormors dator är världens segaste. Och jag menar det.

Lite stressigt

Har inte hunnit med och blogga över jul, men nu är det nya tag som gäller. Ny dator också :)

Synd att det inte verkar som om det kommer bli snö i år... Och snart är det 2012 också, härligt! :)


God jul!

Först och främst vill jag säga att jag tycker att ni ska köpa en julklapp till er häst/älsklingshäst. Det behöver inte vara något stort, en godispåse, eller något bara. Eller kanske bara en extra morot, och en nogrann rykt, och en julkram.

Själv så har jag köpt till Judith. Jag har köpt en grimma, en mörktblå med marinblå strasstenar. Sedan har jag köpt en påse med hallon hästgodis. :) Till Gazela gjorde jag iordning ett litet recept. Jag tog två äpplen, och gröpte ur dem, och sedan så la jag en sockerbit i varje och lite sirap, samt innehållet på äpplet.

Jag vet att det inte är bra för hästarnas tänder med sockerbitar, men en gång per år gör ju liksom inget x)


Ella :3 
Gazela :) Orkade inte ladda upp någon på Judith.

Detta är mitt sista blogginlägg innan jul. Så...

God Jul! :D

Hoppträning!

Igår blev det som sagt hoppträning, men till min stora förvåning fick jag Princess istället för Schantani. Det gick iallafall väldigt dåligt för att vara mig och Princess, vart en vägran på grund av kass anridning men jaja.
Något som var fruktansvärt störande var att jag fick ont i fotleden efter att ha travhoppat en gång. Det ledde till att jag fick länga stiglädrena > kan inte hålla om ordentligt vid anridningen eftersom jag oftast har kortare > kass anridning och en vägran. Icke okej! Det måste vara hennes sadel jag inte klarar av eftersom det går bra på alla andra hästar o.O
Försökte få min kära syster att ta kort men det gjorde hon tydligen inte så blir inga bilder heller.
//Sofi

Veckans fråga

Jaha, nu var det dags igen :)

Tycker du att det är bra eller dåligt med vintern?

I hästväg tycker jag det är väldigt mysigt, dock lite jobbigt när det blir halt. Det finns ju broddar, men det kan bli för halt för dem med. Det är mysigt att rida ut i mjuksnö, barbacka, och med sadel med för den delen. Dock så kan det bli vääääldigt kallt. Det är mjukt att ramla av, vilket är ett plus. Det kan vara lite jobbigt att vintern håller på så länge, men ja, jag tycker om vintern. :)

/Alba

Mockaklädda sadlar i mitt hjärta!

Hästen jag rider nu och som jag ska hoppa med idag, Schantani, har något så underbart som en sadel med mockasits och mockavulster. Det är utan tvekan något jag måste tipsa om, även fast det inte är det snyggaste som finns är det definitivt värt, man sitter som smäck om man har bra ridbyxor! Idag blir det dock inte att ta de mockaskodda byxorna .. blir lite jobbigt att sitta fast i sitsen när vi ska hoppa xD
Tänk er den här fast med mocka i sitsen med, underbart!
//Sofi

Hör läder verkligen hemma på en hjälm?

Charles Owen levererar - en hjälm klädd i läder! 3199 :- går den loss på, vad tycker ni om den?
Själv tycker jag att det låter väldigt spännande och innovativt, dessutom är den ruskigt snygg! Dock känns det som den är ganska krånglig att ta hand om med lädervård och så, men jag vet inte.
Charles Owen AYR 8 Leather, klicka på bilden
för att komma till återförsäljaren Rytteriet.nu.
//Sofi

Blir att shoppa hästsaker på mellandagsrean!

Snart är det jul vilket även betyder att mellandagsrean stundar! Själv ska jag inta Hööks och köpa allt jag kan få tag på i princip till min framtida häst c: Nu vet jag ju att det blir en islandshäst och då har man ju ett litet hum om hur stora sakerna ska vara, men vet ni någon hästfärgsneutral färg förutom vitt? Färg på hästen kan jag ju inte veta än, fast ett vitt schabrak blir det väl iallafall.
//Sofi
Btw, sjukt dålig uppdatering från min sida, förlåt!

Lördagens ridhuspass

Vädret tillät ingen uteritt, eller det var inte roligt väder i allafall. Så det blev ett pass i ridhuset. Judith var seg, men ändå pigg idag när jag red. Minsta lilla jag tog i tygeln så saktade hon ner till skritt i traven, och så vägrade hon komma fram i trav igen igen. Men om jag la till skänkeln lite i traven så for hon iväg som ett skott. Allt för att komma undan. Hon ville inte jobba idag, men galoppen kändes bra i allafall. Mer nöjd än onöjd :)

/Alba

Inget att skriva

Inget att skriva om, men jag ska rida i morgon, så då har jag det :)

/Alba

Onsdagens ridning

Red Gazela idag. Grinig att sköta, men jättefin att rida. I början var hon stel och ovillig, och jag kände bara såhär: Uuuush!!
Dock så lossnade allt när jag ridit ett tag och hon blev jättefin. Så himla söt liten ponny, och hon är fin. Ny sadel hade hon också, bättre och skönare än den förra. Det är bra :)

/Alba

Veckans fråga

Dags igen då :)

Hur skulle ni vilja fira lucia i stallet?

Jag skulle vilja ha luciatåg till häst, men så är självklart inte fallet, tyvärr.... Men det skulle vara kul! :)

/Alba

Vad tycker ni om att sko hästen?

Jag går i massa hästfunderingar inför det kommande året och fokus när jag skaffar häst kommer vara att vara så naturlig i hästhållningen som möjligt. Det jag kommit fram till än sålänge är att det blir lösdrift men nu kom jag till skofunderingen - ska den vara skodd eller inte?

Därför undrar jag vad ni tycker om att sko hästen, vad ni har för skor på eran och varför. Släng gärna in lite tipsande också ;D
//Sofi

Söndagens ridning

Hoppade på Judith idag, för Viveca. :) Det gick inte sådär jätte bra, fick 5 stopp, och hamnade på halsen 2 gånger. Det enda hindret hon inte tittade på var hindret med paket under, det jag trodde hon skulle titta mest på. Så kan det gå!
Hon var lite seg i början men blev pigg i slutet, fast lite motvillig att hoppa, liksom.
Glitterbommar och paket, juligt värre. :)

/Alba

Ridning i morgon - äntligen!

Äntligen ridning i morgon! Hoppas jag i allafall, om jag inte mår jättedåligt. Känns ås ksönt att jag äntligen håller på att bli frisk igen.

Nu till dagens lilla tips. ;)

Julpynta! Lite sent, kan tyckas, men bättre sent än aldrig. Själv har jag julpyntat för någon vecka sedan, och köpt julklappar till hästen och allt, men man kan ju göra det nu, det är aldrig försent.
Ha inte julpynt av hårdplast, eller annan plast så att hästen kan komma åt det. Inte heller glitter. Och inte ätbart heller(alltså sånt som hästen kan äta utan att må dåligt), för då blir det fina strax uppätet xD Ha inte saker som kan vara giftigt för hästen att få i sig. Annars är dedt väl bara att expremintera!

Lycka till!

/Alba

Programridning i tisdags!

I tisdags blev det att rida dressyrprogrammet för märke 1, tråkigt värre! Det var nog den senaste träningen i hela mitt liv, Naomi var fruktansvärt loj! Tyvärr kommer jag inte få protokollet förrän nästa vecka men jag lovar att uppdatera er då!

Ändå gick det ganska bra, hon gick i en trevlig form, vägarna blev bra och tempot jämt. Garanterat godkänt iallafall.

Jag förstår fortfarande inte varför vi ska traggla skritt- och travprogram med typ 20metersvolter och snett igenom när vi egentligen ligger på typ LB-nivå? Så roligt är det inte att ta märken, okej om vi skulle ta märke 3 och kanske märke 2 men märke 1 känns väldigt onödigt och drygt.

Aja, på tisdag ska vi rida dressyren för märke 2. Kommer ramla av i galoppen, åh hjelp! Nejdå xD

//Sofi


17 unika

Just nu har vi sjutton unika besökare, och för ett tag sedan(igår kväll...?) hade vi typ 56 :D Nu e jag glad!

/Alba

:D

Idag har bloggen 11 unika besökare. Inte jättebra, men bättre en min privata blogg, haha xD Den har typ 5... xD


/Alba

Grattis + Sjuk

Först och främst vill jag äsga grattis till Sofi. Jag önskar mig också en systemkamera i julklapp(men jag vet att jag inte kommer att få en xD). Dock kan jag ju fota i alla fall, med min kamera(den fotar ju hyffsat, och det mesta beror ju faktiskt på fotografen.)... Men en systemkamera är alltid en systemakamera. Om ni fattar ;)


Dessutom är jag sjuk, feber, och orkar inte tipsa om nåt... Men aja ^^


/Alba

VET NI? (jättegladtjejhär..)

Det här är helt icke-hästrelaterat men jag tänkte bara berätta för er läsare att jag fick en systemkamera i födelsedagspresent igår så nu kan jag äntligen fota till bloggen! Har dock ingen häst att fota för tillfället eftersom jag inte hittat medryttarhäst än men det kommer så håll ut :D Var bara tvungen att dela med mig av min glädje ..
.. och en random bild på Idol!
//Sofi

Kaaaallt!!

Kallt! Jag måste lära mig att klä på mig ordentligt.

Tipset för idag är att ni ska klä på er ordentligt när ni ska till stallet, om ni inte vill ha djupfrysta fötter(som jag har just nu) xD

/Alba

Veckans fråga

Vi har ju totalt glömt bort veckans fråga! xo Inte bra! ;) Nu kommer den i allafall. Sofi får också gärna svara på den.

Vilka färger tycker ni hästarnas färger passar i?
Förlåt att jag inte är bra på att förklara. Alltså typ vad tycker vi att skimmlar passar i, fuxar, svarta hästar... Ja, lite sånt. :)

Fux: Blått, och lila. Inte bebislila, utan lite mörkare, fast inte jättemörkt. Vinrött.

Svart: Rosa, rött, orange, blått, ja, det mesta. Mörkgörn, och mossgrön.

Skimmel: Lila, rosa, orange... Grön, inte mörkgrön, utan ljusgrön.

Isabell: Rött, mörkgrön, ljusblått.

Skäckar: Rösa, lila, alla grön, alla blå. I vissa fall rött.

Tigrerad: Röd, mörkblå. 

Albino: Vinrött, och klarrött. Vissa kan jag tycka passar i mörkblå.

Brun: Vinrött, rött, mörkblå, mörklila, orange, ja, det mesta.

Glömt någon färg...? xD 

Med t.ex. skimmel menar jag då alla sorters skimmlar, samma sak med de andra färgerna. :)

 
/Alba

Gazela Ridning

Gårdagens ridpass gick väl bra. Hon var lite tjurig att sköta, bara. Stel var hon också, vilket inte är så kul, inte sammarbetsvillig alls. Tog fram några sockerbitar, och då ville hon helt plötsligt sammarbeta hur bra som helst xD Det gick bra att hoppa, men jag tog undan sockerbitarna efter ett tag, och började med lite lösgörande arbete. Hon mjuknade i slutet. Mer nöjd än onöjd, :)


/Alba


RSS 2.0