Dålig uppdate

Jag suger på att uppdatera, jag vet. Men jag har inget att blogga om förräns på onsdag :) Mer uppdate då, jag lovar!

/Alba

Sjuk :c

Hej allihopa, tänkte bara berätta att jag är sjuk och det är därför som uppdateringen varit helt kass på sistone, lär ta bloggpaus tills jag blir frisk. Jag har fått något jätteskumt, har mått fruktansvärt illa sen i torsdags (till och från) så man blir inte så sugen på att starta datorn och skriva :c
Så nu vet ni det iallafall!

//Sofi

Dagens tips

Dagens tips är inte hästrelaterat allt xd
Ha inte en mascara(som du skruvat av ''locket'' på) i handen när du ska stryka bort ett hårstrå som hamnat fram i pannan. x)
Gjorde just det idag, och det slutade med att jag fick mascara i hela ögonbrynet xD

/Alba

Bloggtorka

Behöver verkligen hjälp ... Vad ska jag blogga om? Det är guld värt om ni kommenterar om vad ni vill läsa :) ♥

Gammaldags gardiner på hästen kanske vore något?

Eller inte. Det här är nog det fulaste schabraket jag sett, jag skulle aldrig någonsin sätta på det på en häst ärligt talat (om det inte har någon mirakelstoppning som är bra för hästars ryggar .. eller nåt). Vad tycker ni?

Finns för övrigt här, det finns även massa andra gammaldags schabrak där om ni vill kika lite. Det här går loss på  $36.95.



//Sofi

Såhär fotar man INTE hästbilder ..

Ni ville ha bilder och bilder kommer ni att få! Jag bad pappa att han skulle komma och fota med min kamera när jag red i tisdags, tror ni inte att han kommer precis när jag ska börja galoppera (brukar göra det i slutet bara för att)? Dessutom vart det vänstergaloppen först och det är Princess dåliga varv, och pappa suger ju på att tajma bra kort .. kolla liksom!


Här går hon inte ens i form .. 






Här har vi iallafall en bra bild!



//Sofi

Hiss och Diss

Är sjuk idag, och har iunget annat för mig, så jag kör en hiss och diss ^^ :)

Hiss:



Hissen går till alla stallkatter, stora som små :3 Hade ingen bild på någon av Nynäs två stallkatter Myran och Murre, så det fick bli min egen katt Molle på bild :) Heja alla stallkatter xd

Diss:

Att jag inte kommer få ngn sommarponny :'/


/Alba


Vad vill ni läsa om?

Jag är inne i en extrem bloggtorkeperiod och jag kommer inte på något alls att skriva om, så vad vill just ni läsa om? Det kan vara alltifrån lastning till hur man bygger en hoppbana (man kanske ska knåpa ihop ett lastningsinlägg nu .. hm)!

Kom igen nu flickor ock pojkar!

//Sofi

Judith del 3

Sen så var det KM på nynäs. Tävlade LC:1, och hoppade 60 cm på Judith. Dressyren gick inte så vidare bra, men vad ska man vänta sig på en lite för stor häst, och första dressyrtävlingen? Sen så var det hoppningen, gick hur bra som helst. Och mycket bättre än blåbärshoppningen. Tyvärr så ramlade jag av på omhoppningen, då hon stannade, och jag inte var beredd. Men jag var/är urnöjd. Judith var riktigt fin vid det laget. Muskler, och inte lika tjock.
Sen blev hon halt, och det var för att det kom skit innanför lamellranden. Det sattes en helsula på, och sen blev hon bra. Dock så vilade hon lite, och när mamma och jag skulle sätta igång henne var hon jätte stel. Anki och jag bytte fredags uteritten, till söndag. Någonstans där red jag henne barbacka för första gången(= ont i rumpan). Inget jag rekomenderar på hästar där ryggraden känns .... xD Iallafall inte att galoppera, det gjorde riktigt ont. Skritt var jättebra, trav gick väl, men inte så bra, men galoppen var hemsk. Jag red Judith med martingal(för någon helg sen), och det gick super :) Det hjälpte lite mot att hon blir stark och drar iväg, för då slänger hon med huvudet, så att man tappar taget om tyglarna(inte helt, men lite), och så drar hon iväg.
Nu(igår) så blev hon halt igen, när hon just slutat vara stel ...(typiskt). Vi vet inte vad det är än, men hoppas att det inte är något allvarligt!

Ja, det var historien om Judith det ;)

 Wilma och Judith ^^

Total bildbrist :/

/Alba

Bomull i öronen? Usch och fy!

Har du någon gång stoppat bomull i öronen på hästen eller gör det dagligen har jag bara ett råd till dig: sluta med det och köp "öronproppar" för hästar istället! Dels blir det billigare i längden, är smidigare att stoppa i och ta ur och du slipper även risken att bomull fastnar i hörselgångarna på hästen. 

Såhär ser de ut, de finns dock i många fler modeller men de här är mest anpassade för ridning. Man brukar använda öronproppar på travet nämligen och då är det väldigt långa snören (som man givetvis kan klippa av om man vill). De här kostar 140 kr och finns på Färjestads Rid- och Travshop (länk). 



Finns även lite mer färgglada för 190 kr c:



//Sofi

Ridit på Åkerby

Har ridit på Åkerby idag, och det gick riktigt bra. Corina lyssnade, och gick fram för skänkeln, även om hon sparkade bakut typ 70 gånger, riktigt högt. Jag är nöjd.
Hon var väldigt stel i början, men mjuknade mot slutet. Hon lyssnade väldigt bra på sidförande skänkel, och var jättemysig att sköta.

Red Gazela igår. Gick super! Hon var lite stel i början, men blev jättefin! Hon var snäll att sköta, och världens kelgris efter ridningen, i boxen. Sötis :3

/Alba

Att göra någon en tjänst .

Den här dagen har varit helt fantastisk med en rolig franskalektion, spinningträning (som jag kommer skriva mer om senare) och en jättelyckad fiollektion. Men det är inte det jag ska prata om nu!

Nej, det jag ska prata om nu är något alla hästmänniskor måste lära sig och det är att genuint göra någon en ordentlig tjänst lite då och då och att vara trevlig mot de andra i stallet. Jag tror att alla ni hästfolk som läser det här har träffat på ganska många rötägg under olika omständigheter i livet och jag känner att det blir viktigare och viktigare för mig, och alla andra, att ändra på det här. Ingen blir glad åt någon som ryter åt folk i stallet. 
Jag minns en gång jag var inne och fodrade hos privathästarna på ridskolan. Jag hade lagt in hö till nästan alla hästar och kom då till största hästen i stallet (känns alltid som man bär 100 kg hö till honom), då märkte jag att det nästan inte var något packat åt honom. Självklart frågade jag då om han skulle ha det eller om de skulle ha det till något annat (.. ja, jag vet inte vad jag menade), och då fick jag ett jättespydigt svar om att han var sjuk och så tog ägaren (eller vem det nu var) påsen och gick iväg. Man bara .. jaha. 
Jag tror att det berodde lite på att resten av folket i det stallet är lite smågriniga av sig, man får lätt konstiga blickar då man som ridskoleryttare kommer in där och de verkar inte så trevliga mot annat folk de inte känner heller. Då blir saker lätt förstorade och minsta lilla fel blir jätteallvarligt. Någon som känner igen sig?

I alla fall, tack vare detta samt att de två tjejer jag hjälpte idag är hur fina som helst fick jag en lysande idé. Min kompis flickvän skrev nämligen på facebook att hon sökte medryttarhäst och jag kom direkt att tänka på Brandon som jag red i höstas. Så jag frågade helt enkelt vad hon sökte för häst och vad hon hade för erfarenheter osv och det mynnade ut i att Madde (Brandons ägare) kommer att ringa min kompis flickvän när hon får tid för hon hade inte hittat någon medryttare till Brandon än. Hoppas verkligen att det klickar, alla parter är värda det!

Kontentan av kontentan: griniga människor skapar ännu mer griniga människor. Det är inte livsfarligt att packa lite höpåsar extra, mocka en extra box eller få hästfolk med "samma" behov att hitta varandra, vi hästfolk måste lära oss att lägga lite extra tid på varandra så att det blir en bättre stämning oss emellan.

Ps. Mocka och sånt bör man fråga om först, annars skulle jag som hästägare direkt uppfatta det som fjäsk/att personen i fråga vill ha tillbaka det sen = motsatt effekt. Inte bra med andra ord c:

//Sofi

Snart stallet

Ska till stallet snart. (:
Just nu vill jag bara berätta lite hur läget är, för er som kanske är intresserade(typ ingen, men ändå).
Jo, jag har försökt övertala mamma och pappa att hyra en ponny till i höst. Svaret jag fick var nej. ><'
Men jag kaaanske ska få hyra en ponny över sommaren :D

//Alba

Dressyrpass - sidvärtes, böjning och ställning!

Dagens ridpass bjöd på en klassisk kombinerad övning av ovanstående. Vi ställde en kon en bit innanför spåret (avstånd beror på hur mycket tvärning du satsar på sen och hur lång "böjen" ska vara) vid E och B och red först innanför i skritt. Eftersom jag hade Princess fokuserade jag mycket på böjningen till vänster eftersom hon är jättestel i högersidan (hon behöver sträcka ut den ordentligt). Alltså fokuserade jag mycket på att göra själva "böjen" bra i höger varv, gjorde även transportsträckan kortare för att få tydligare böjning runt konen. I vänster varv fokuserade jag mer på hörnpasseringarna.

Efter att vi gjort det några gånger gjorde vi samma sak i trav men struntade i att byta sittben eftersom transportsträckan var så kort. När vi kände oss klara i traven fick hästarna en liten skrittpaus och sedan började vi att göra skänkelvikningar utåt väggen efter konen. Vi gjorde även samma sak i trav. 

Ja, jag tyckte faktiskt att det gick helt okej, ett av de bättre passen med Princess. När vi började med skänkelvikningarna förlorade hon dock bjudningen en del så det gällde att inte fokusera allt för mycket på själva skänkelvikningen. 

Utöver den här övningen gjorde vi en hel del framdelsvändningar på tal om ingenting. Ska lägga upp övningen också!

Här har vi även dagens outfit exklusive ridstövlar (visst är strumporna fina .. haha)! Fin bildkvalité också ..


Halsduk/sjal - Hemmastickad!
Stickad tröja - Akazia i Karlstad, 200 :-
Ridbyxor - Hööks, ca 300 :-
Strumpor - Monki, 20 kr (rea, awesome!)

//Sofi

Våran älskade Roffe tog hem Jerringpriset!

Äntligen fick en ryttare Jerringpriset och ingen mindre än Rolf-Göran Bengtsson. Gud vad glad jag är, hela jag lyser typ!

Klicka här för att lyssna på Roffes tacktal, man märker på honom att han är helt tagen. Helt fantastiskt.

//Sofi

Judith del 2

Allt gick bara bättre och bättre under hösten, och hon var så himla underbar. Hon började bygga mer muskler, och så. Jag lärde mig mer på henne också. På hösten började jag ta lektioner för Viveca på Judith, i dressyr. Kommer ihåg det så väl. Jag red även Nelly, en ponny, en gång i veckan under hösten 2010, och våren 2011. Sista april 2011, alltså på valborgsmässoafton så gick mamma och jag rundan, med Judith(eller jag red, och mamma gick). Då såg vi en orm, precis som förra valborgen. ;)

Någon gång under början på 2011 fick Judith en hovböld, så vi gick bara ut och gick med henne(för man ska ju röra på dem ändå). Wilma följde med mig till stallet, då red jag barbacka på Jägarn, och hon på Judith, runt rundan. Wilma har även ridit ut på Judith, och så red jag Jägarn då. Och så har hon skrittat, travat och galopperat lite på Judith. Och skrittat Jägarn ifrån ridhuset :) Jenny har även ridit Judith två gånger, i skritt trav och galopp. Nora har skrittat och travat på Judith.

Jag började ta hopplektioner för Viveca, istället för dressyrlektioner. I början var Judith jättepigg, och jag kunde bara hoppa på volt, men det gick bttre och bättre. De första gångerna hade jag dessutom dressyrsadel, vilket jag inte rekomenderar att hoppa i. x) Sedan fick jag låna Ingers(ägaren till Judith) hoppsadel, men den låg inte så bra på Judith. Det gick bara bättre och bättre med hoppningen, och jag har hoppat banor på 80 och enstaka hinder på 85 med henne. Dock är hon fortfarande väldigt pigg, och drar gärna i väg. Dessutom är inget hopp likt det andra. Ibland pluppar hon över hindret, och ibland tar hon ett helikoptersprång. På sommaren gick hon i en sommarhage, och alla typ bråkade om henne xD När Gazela kom till stallet(ponnyn jag rider nu, en gång i veckan), så ''snodde'' hon Judith, och blev väldigt sur om någon annan försökte vara med Judith. När man tog Judith ur hagen, så stod Ella och gnäggade efter henne. Jag hoppade Judith på pelhamstång någon gång i september, eller augusti. Det resulterade ett himla studsande, upp och ner. Sedan var det den misslyckade blåbärshoppningen, som jag helst inte vill tänka på. Hm. Jag skulle hoppa ynka 50 cm på Judith, men nejdå. Det gick ju inte för sig. Hon vägrade FEM gånger på sex hinder. :/ Två gånger på ettan, en gång på tvåan, och två gånger på trean. Misslyckat var ordet. Blev så besviken, men nu känner jag att det inte gör något längre. Jag menar, den tanten(hon är 19 men betéer sig som 4) har ju inte varit iväg och tävlat på tio år, MINST. Färgglada bommar, som glänser, massa publik, you name it. Inte så lyckat, nej. Men jag vet ju att vi kan bättre, att vi kunnat klara det lätt om det inte vart tävling. Dock trodde jag ju knappast att hon skulle stanna, hon drog ju liksom på träningarna. Så jag hade inget spö, och pelhamstången. Jaja. Gjort är gjort. ;)

Mer kommer inom kort :)


Wilma och Judith, i somras :)


Judith och gänget i sommarhagen c:


Wilma och Judith :)


Judith ♥


/Alba


Tillbaka

Tillbaka lite tidigare än väntat :) Ser att Sofi fixat en ursnygg design! Tummen upp :)

/Alba

ADSettings

Visserligen har inte det här något med hästar att göra men jag tänkte mest informera om att även jag fallit för trenden och gått med på ADSettings i hopp om lite klirr i kassan. Jag har för mig att jag varit med där förut men på min personliga blogg och det var ganska bra betalt så jag har goda förhoppningar!

Vill du också gå med i ADSettings? Klicka då på annonsen och skapa ett konto.

//Sofi

Nu händer det grejer här på bloggen!

Visst känns det fräscht med en ny design lite då och då på bloggen? Idag hade jag faktiskt inget att göra (jo, läxor .. men skitsamma!) så jag fixade en ny design! Vad tycker ni, var den förra bättre eller är den här finare? Själv älskar jag den nya, men jag är inte riktigt klar än. Headern ska sträcka sig lite mer åt höger och så vidare men det får duga så länge. 

//Sofi
EDIT: Ledsen man blir när menyn är helt borta, någon som vet vad man gör åt det?

Pälsglans med aloe vera

Pälsglans är något jag alltid haft ganska svårt att hitta riktigt bra sorter, men efter att ha provat massa olika sorter har jag kommit fram till att man ska hålla utkik efter glansspray med aloe vera. Det är något de flesta bra sorter jag hittat har haft gemensamt. De flesta är luktfria och ger en naturlig glans, de är även lättare att borsta ur manen och svansen utan att förstöra formen. Man behöver oftast inte skölja ur men kolla på förpackningen för säkerhets skull. 
Förutom de med aloe vera tycker jag att den från Foxfire är helt okej, den hittar du på Hööks och den kostar 199 :-
//Sofi

Tvättpåsar i stallet!

En sak som många inte tänker på när de ska tvätta lindor, grimskaft (om någon ens gör det?) eller andra långa saker som lätt trasslar sig och blir jobbiga är att det faktiskt fungerar finfint med helt vanliga tvättpåsar! Se dock till att du inte slänger in dem bland täcken i tvätten, då går de sönder på tre sekunder.
Ett litet tips såhär på morgonkvisten!
//Sofi

Man får nästan tårar i ögonen ..

Ett av de absolut sötaste youtubeklippen jag sett, och då är det väldigt sött!
//Sofi

Bloggpaus

Inte länge, en vecka bra. Men ja, jag kommet ta en lite blogg paus. Dels för att hämta lite inspiration, och dels för att min syster som varit i Ghana i ett halvår kommit hem, och snart åker till Helsingborg igen, där hon bor.
Vi ses på torsdag eller onsdag nästa vecka (:

/Alba

Vintertäckeskris?

Brukar ni också stå inför ett stort problem i form av sönderhärjade vintertäcken såhär ett tag in på vintern? Ett smart val att göra då är att spara ett eller flera täcken som gått sönder som du sedan kan laga andra täcken med. Då är det bara att sy över hålet med en tygbit från det andra söndriga täcket så är det klart, inte lika trixigt som att sy ihop hålet med bara tråd. Dessutom kan man göra lappar i en annan färg och klippa i en snygg form så får du ett tufft täcke som sticker ut (på ett bra sätt!) c:
//Sofi

Dagens ridlektion = TOTALT FIASKO!

Jag hade aldrig ens kunnat föreställa mig att dagens ridlektion kunde bli så hemsk och jag är inte ute efter att förtala någon eller något liknande så jag lämnar namn och hela baletten utanför inlägget. Jag kanske ljuger lite på kuppen för att göra det mindre uppenbart vilket stall jag pratar om (jag överdriver dock inget jag varit med om under den här dagen och jag lägger inte till något) men jag känner verkligen att jag behöver dela den här erfarenheten med er läsare och jag har två tillägg till det tidigare inlägget jag skrev: man lär sig av sina misstag och man ska vara jävligt glad för det man har.


Jag kom dit när klockan var ungefär 20 i 7. Vid första anblicken var jag mäkta fascinerad över hur mycket de hade gjort om och hur fint det blivit sedan jag var där sist. Det hade byggts boxar och de hade massor av nya hästar. Jag gick direkt till anslagstavlan för att kolla vilken häst jag skulle rida men jag stod inte med på listan och ridläraren verkade från början inte ens ha någon aning om att jag skulle prova rida i gruppen men hon sa i vilket fall åt mig att jag skulle ta en viss häst om alla kom och om det var någon som inte kom skulle jag ta den personens häst. Jag fick alltså vänta en ganska lång stund innan jag visste vilken häst jag skulle ha och 8 började jag att göra i ordning hästen jag blivit tilldelad. Därefter fick jag vänta ett par minuter på att de andra skulle bli färdiga och sen gick vi in till ridhuset.

Väl där fick jag en chock. 8 hästar stod på en area av 20 x 40 m och väntade på sina ryttare. 800 m² delat på 9 blir ca 89 m² vilket betyder att du tekniskt sett inte kan göra en 10 m volt obehindrat utan att krocka med någon. På kuppen kan vi räkna bort arean av 6 hinder (varav 3 studs) vilket betyder att .. ja, det är galet. Jag är van att rida med max 6 andra ekipage på den arean och vid banhoppning får alla som inte hoppar vara på andra sidan av ridhuset. Eftersom att ridhuset är ganska litet var det inte möjligt att vi som inte hoppade kunde vara på andra sidan.

Det här med hoppningen leder oss till nästa problem: man bör väl ändå tala om för den som provrider i en grupp att gruppen ska hoppa den gång man kommer för att provrida? Visst, det ingår i "kursplanen" men det finns faktiskt folk som är hopprädda, till exempel jag, och som rent utsagt freakar ur om den kommer in i en manege och ser 6 hinder à la 80 cm uppställda. Som om inte det chockerade mig, jag ska alltså hoppa där samtidigt som 8 andra ekipage. "Jag kommer dö" var det enda jag tänkte.
Well, jag sitter här nu och jag överlevde men det var ENDAST tack vare att jag är förkyld för det gjorde att jag inte orkade hoppa mer än ett par studsomgångar, jag mådde så fruktansvärt illa och jag ville bara gråta (vilket jag gjorde halva lektionen men jag tror inte att någon märkte det) vilket inte gjorde saken bättre. När jag skippade att hoppa blev jag tjatad på ett par gånger av ridläraren att jag skulle prova en gång. Lät ungefär såhär varje gång:

"Ska du inte hoppa nu?"
"Jag avstår nog den här gången med."
"Är du säker?"
"Jag mår illa, jag är sjuk så."
"Är du säker?".


Ja, jag är jävligt säker på att jag är sjuk och jag är säker på att jag mår illa och jag är säker på att jag aldrig kommer att hoppa här igen. Jag är trött på all flärd och lyx och jag vill tillbaka till min älskade ridskola där jag hör hemma. Där det är mysigt, där det känns som hemma, där jag kan göra 20 m volter utan att krocka med någon, där ridläraren inte kallar hästarna för "den" och där ridläraren tycker det är helt okej att man avstår. Jag längtar tills imorgon när jag äntligen kommer dit och jag kommer säkert att gråta av lycka då.

Jag repeterar såhär i slutet av inlägget att jag absolut inte vill trycka ner någon eller ridskolan i sig, jag vill bara dela med mig av erfarenheten till er läsare så att ni har mod nog att säga nej när ni kommer till en liknande situation för jag kan nästan garantera er att det kommer att hända. Det här är mina intryck, bara mina, och det kan ingen hata mig för eftersom varje stall är ett hem för någon och jag lovar er att det här har sina dagar då det är underbart. Men inte för mig och inte idag. Tack för mig! ♥

//Sofi

Judith del 1

Tänkte göra ett inlägg(som nog inte är så intressant), om världens bästa häst.
Nämligen Judith. ♥
Hon är en läromästar, en underbar häst. Finns alltid där. Lika matglad, lika pigg, lika gosig.

Det började med att mamma började rida Judith en gång i veckan 2009. Hon var smällfet och hade inte så många muskler. Sen började mamma rida Judith två gånger i veckan ungefär, och en fredag hängde jag med. Jag fick rida lite. Skritta mest, och trava lite på en volt.
I början av 2010 vart fredag min ''Judith dag'', och mamma började rida henne mer och mer. Smällfet var hon fortfarande, men lite mer muskler började hon få.
Jag kommer ihåg April 2010, när mamma gick bredvid mig och Judith i skogen. Det var sista april, valborgmässoafton och vi stötte på en orm som låg och solade.
Jag red bara Judith på fredagar, och så red jag på min dåvarande ridskola Valla Ponny Ridskola(ett litet stall med ett stgort hjärta, men för lite utveckling i ridningen). Jag slutade på Valla sommaren 2010, och då åkte jag till Karlshem för första gången(världens bästa ridläger). Jag red Judith lite mer under sommaren. Under sommaren fick hon gå i ''smalhagen'', fast den hade typ lika mycket gräs som de andra hagarna(xD). Hon fick munkorg, men gjorde sönder alla som vi testade. Hon blev tjock av sommarbetet, och hon som börjat bli riktigt fin under våren. Nåja.
På hösten fortsatte jag att rida henne, och ibland kanske det blev 2 gånger i veckan, men oftast fredagen. Jag började på Åkerby då också(ett mycket större stall en Valla, men jag måste erkänna att det ändå fanns mer
plats på Valla). Vi försökte få ner magen på Judith. Någon gång under våren galopperade jag på Judith för första gången. Haha, egentligen så galopperade jag första gången på henne i paddocken. Jag travade runt mamma, och så sprang Judith iväg och fattade galopp. Jag hade inga stigbyglar, för jag tränade att sitta ner. Haha, måste varit en ganska skumpig syn. xD Första gången jag galopperade på en stor häst var utan stigbyglar, liksom. Jag lärde mig jätte mycket på Judith. Hon ville springa iväg hela tiden. Jag kan imitera mamma: ''Halvhalter på yttertygeln, låt henne inte smygöka. Korta tyglarna. Halvhalter, halvhalter, halvhalter! Korta tyglarna!'', så lät det när mamma hade lektion för mig. xD Första gången jag skulle fatta galopp(när det var meningen) på henne, så ville hon inte. Jag hade lite för korta ben, så hon kände inte skänklarna ordentligt. Några gånger senare gick det. Mamma hade mig alltid i en blå longeringslina när jag galopperade(hon fick låna den av Anki, en i stallet), och jag fick bara galoppera på en volt(försiktiga mamma i ett nötskal). En gång ringde mammas telefon, och hon bad Anki hjälpa mig en stund. Mamma gick ut ur ridhuset, och Anki sa åt mig att jag kunde galoppera utan linan om jag ville. Haha xD Det gjorde jag, och mamma visste ingenting, och vet fortfarande ingenting(fast nu har jag ju galopperat minst hundra gånger utan lina på henne, men hon vet ingenting om att jag gjorde det den gången). Judtith började få lite mer muskler vid det här laget, men magen var(och är) fortfarande ett problem.

Tror ingen direkt intresserade sig för det här inlägget, men jag vill skriva i allafall. Fortsättning kommer inom kort (:

Judith (:
Judtih i mars 2010, ha överseende med att jag inte var den bästa på att fota då. x)


Judith och jag. Haha (x


Judith och jag (:


Judith i ridhuset (: Den bilden tyckte jag var megabra då xD

/Alba






När brukar ni åka till stallet?

Veckans fråga riktar jag till er som har egen häst, medryttarhäst, foderhäst eller något annat som inte innefattar bestämda tider:
när brukar ni åka till stallet?

När jag hade Brandon åkte jag alltid till stallet direkt efter skolan eftersom bussarna ut dit går precis utanför skolan. Hade jag fått bestämma hade jag dock hellre åkt på kvällen (om det inte hade varit så satans mörkt), tycker det är mycket mysigare och man känner ingen press på att hinna hem till middagen eller andra saker (förutom sängen och läxorna).
Imorgon ska jag, på tal om att åka till stallet sent på kvällen, faktiskt prova rida på en annan ridskola. Om det är något jag tycker är roligt och utvecklande inom hästeriet så är det att åka till olika ställen och prova, det ger en mycket bredare synvinkel på saker och ting eftersom man fått prova på olika rutiner och så vidare. Det får helt enkelt bli dagens tips till er! Lektionen börjar iallafall 20.15, det var det jag tänkte komma till xD Ska försöka ta lite kort också!
//Sofi

Hästar

Vad är det med hästar egentligen ... Man kan ju inte annat än älska dem. ♥
Det sorgliga är att de inte lever lika länge som vi.
Sitter här och saknar Zven, min favorit på min förra ridskola. Åh.

Saknar Nelly också, fast hon inte är död. Vagebond saknar jag också. Jag saknar redan Corina, även fast hon inte är såld än.
Gazela är också borta snart.

Så himlans tur att Judith finns. En läromästare, en underbar häst som man kan lite på i ur och skur ♥ ♥ ♥

Känns som ett inlägg som ingen är intresserad av, men jag behövde få skriva av mig.


Gervides Zven <3
Åh, Zven, varför finns du inte här?

/Alba


Bocken och sparken

Tänkte köra bocken och sparken. Utan bilder tyvärr(alltså till själva ''bocken/sparken''). Har inga bilder där hästar bockar respektive sparkar xd

Bockar:

Hööks rea :)
En stor bock till Hööks galna rea :) Köpte en jättesöt grimma för 40 kr, och den kostade typ 85 innan det blev rea (har kollat in det förut, så det stämmer). :3


MOrgan :)
Ponnystyle.blogg.se får helt klart en bock. :) Bilden är länkad. ''Snodde'' bilden(enbart för att ha någon bild att länka med). Alwas ponny Morgan är det på bilden. Varför får dem en bock då? Jo, för att de skriver bra, och intressant. Inte för mycket text, och inte för mycket bilder. Dessutom tycker jag verkligen att Alwa har gjort ett så himla bra jobb med Morgan. Kollar man på lite ''före och efter'' bilder så ser man verkligen skillnaden. Morgan är himla fin, i verkligheten också(Alwa står i samma stall där Judith och Gazela står).

Sparken:

Pannband
Detta Pannband från Hööks får faktiskt en liten spark. Det är jättefint, men ush, så dålig kvalité. Min kompis köpte ett(fast med guldstenar på brunt läder). Hon la det i sitt skåp i stallet. Näst dag, när hon lyfte upp det, ramlade fem pärlor av. Sedan så ramlade det bara av fler och fler(utan att hon gjorde något speciellt med det). Hon gick tillbaka till affären och bytte det. När de åkte hem igen, och tog ut det ur bilden ramlade fem pärlor av det nya pannbandet. :/ Finns typ inga pärlor kvar på det nya heller nu. Dåligt.

/Alba


Addicted to MLP ..

Är det någon som känner igen sig? Någon som efter några dagar utan MLP får ett plötsligt sug efter "friendshipismagic" och Fluttershys supersöta röst? Jag är sjukt barnslig men ja, jag kände att jag var tvungen att berätta för er (det här är ju ändå en hästtipsblogg) att jag är helt beroende av My Little Pony och att det är världens bästa barnprogram. Ever.
//Sofi

Gazela ridning idag

Red Gazela idag, och hon var jätte stel. I slutet vart hon lösgjord och mjuk, men ärligt talat en pinne i början.
När jag skötte så gick Jennys(en i tjej i stallet) hund - Linus, förbi. Gazela gick till anfall, typ. xd

/Alba


Sammanfattning av 2011

Nu kommer den :)



Nelly och jag :) Bilden är inte tagen i början av 2011, utan i slutet av 2010, men jag hade inga andra bilder på Nelly än dem som är tagna 2010.

I början av 2011 red jag Nelly, ända fram till maj. :) Saknar den lilla ponnyn så sjukt mycket ... ♥

Famous och Jenny :) Fotade min kompis och hennes häst. Brännhults Famous :) Söt liten sak ♥

Ludde :) Var bara tvungen att lägga upp den här :') Sommar 2011 .... Med min hund Ludde ♥

Cassi :) Cassi, första Juni. :) Som jag ridit tre gånger med den gången. Red ut med Jenny, en gång med Jenny i paddocken, och en gång på Nynäs den första Juni. Uteritt och lite ridhusridning ♥

Vagebond ♥ ♥ ♥ Vagebond, världens bästa lägerhäst ♥ Hade honom på världens bästa ridläger, Karlshem ♥

Ella ♥ Blev medryttare på bästa Gazela ♥

Orkar inte lägga upp fler men jag har ju ridit Judith under hela 2011 också ♥ ♥ ♥ ♥ Vääärldens bästa häst! Fasxzt blåbärshoppningen vill jag ju helst glömma... Men allt annat har varit så underbart :')

Judith ♥ ♥ Blev en bild på Judith i sin julklappsgrimma :) Hon ser lite trött ut, men jaa xD




/Alba

Sammanfattning av 2011...

... kommer strax. Är hos mina kompisar, så jag tar det sen... Sen Sofi, vet du när jag började blogga här? xP I september va? Elller? x)


2011 i bilder!

Här kommer en hel röra av bilder son tagits under året! Jag har inte fotat alla bilder men jag hoppas att ni har överseende med det!
Sassa som jag provred i vintras (det är inte jag på bilden)
Här är jag och Rei i somras, satan vad fin i formen han var där! (men min sits var inte jättenajs)
Vår stallplan jag gjorde till Stallet.se i april.
Copiad!
Tömkörning med shettisarna på ridskolan.
Jobbade på 4H i somras, här har vi Barbieponnyerna Elmer och Gwen!
Jag visade er en travarfläta/utställningsfläta (som var lite för kort men ändå)
Min syrra fick rida!
Uppställning efter en ridtur!
Gissa djuret!
Avslutar bildbomben med en fin bild på Chanel!
Gott nytt år!
//Sofi

RSS 2.0