Bloggpaus

Eftersom Alba valt att helt plötsligt sluta blogga här och att jag verkligen inte hinner just nu får bloggen ligga nere ända tills jag känner att jag har tid och ork, typ i sommar. Ni får väl hålla er uppdaterade eller nåt. 

//Sofi

Måste tyvärr säga att....

.... jag har tappat motvationen. Helt. har ingen vilja till att blogga. Tvingar jag fram inlägg nu, så blir det inga BRA inlägg. Tyvärr.
Har varit här på ponnytipset ett tag nu, och haft glädje av bloggen, men nu ger jag plats för någon annan. Vill Sofi fortsätta, så måste hon se sig om efter någon annan.
Hoppas ni förstår! :)

/Alba

Veckans bild - Hoppning

Här är min bild till temat :)

 Från fältävlans tävlingarna på Nynäs förra sommaren :)

/Alba

Ledigt.

Tar ledigt onsdag, torsdag och fredag. Sen kör vi igång igen, med nya friska tag :D Samlar inspiration och motivation under ledigheten ifrån bloggen. Och så ska jag väll plugga en hel del också... :/

Två tidsinställda kommer dock upp i morgon :)
Och på onsdag kommer kanske veckans bild upp, om jag eller Sofi har tid :P

/Alba

Om Judith var en människa...

Om Judith var en människa så skulle hon utbilda nog plugga till kock. På fritiden skulle hon nog syssla med friidrott, och hålla på med det mesta, men mest längd, höjd och löpning. Hon skulle alltid ha med sig lite smågodis till träningen, och bjuda alla sina kompisar på. Hon skulle nog ha många vänner, som skulle bråka om henne.

Ja, det är Judith's liv som människa det. ^^

 Judith :) Fotograf är mammas kusin, Lena Hammar, lenahammar.se

/Alba


Failbilder

Ja, alla vet vad jag snackar om, eller hur? Då kör vi! :)

______________________________________________

 Ja, det säger ju sig självt att den här bilden på Judith och mig vart misslyckad...

 En extrem suddig mobilbild på Judith och mig på klubbtävlingen xD

 Corina tog ner huvudet, och jag följde med ... xD



Det var nog allt ;)

/Alba

Bildbomb(från stallet i tisdags)







/Alba

Boktips!


Rida på Golden
Av Inger Frimansson. Boken handlar om Eufrosyne, eller Frossan, som hon hellre kallas. Hon är en helt vanlig tjej, som bor i en helt vanlig stad, i en helt vanlig klass. En dag börjar Ingeborg, eller Bojan, som hon helst vill bli kallad i Frossans klass. Dem bildar en klubb för konstiga namn, och blir ganska snart bästisar. Frossan börjar rida i nyybörjar gruppen på ridskolan, och hon tycker mest om Nordsvensken Rabalder.
Bojan har en egen häst som heter Golden. Frossan säger inget till Bojan om att hon just börjat rida, och det leder till både det en och det andra.
Dessutom börjar Frossan och hennes killkompis i ridgruppen(kommer inte ihgå vad han hette) att komma en tjuv på spåren...

Boken är lättläst, och riktar sig kanske till något år yngre än vad jag är. Men jag tycker ändå att boken är bra. Man kommer in i boken väldigt lätt, och den skildrar livet på ridskola väldigt bra. En bok jag kan rekomendera!

/Alba

Suverän söndag!

Till Sofi: Ja, det är hon, när man kommit underfund med henne :)

______________________________

Jag har hunnit med massor idag, känner jag! Först upp klockan sju, sen till stallet och rida Morgan som snälla Alwa lånade ut till mig idag :) Red lektion för Lollo. Flytta, galoppfattningar, bakdels och framdels vändningar, och lite sånt. Behöver jobba mer på bakdelsvändningarna, och på att få bjudning i skritten. Han var mjuk och fin! :D

 Morgan för ett tag sedan :)

Sedan åkte jag hem och var hemma i några timmar. 3-4 kanske(?).

Sen bar det iväg till stallet igen, och den här gånger var det uteritt på Judith som stod på schemat. Invigde dem nya rosa benlindorna jag fick av Jenny i julklapp. Dem var lite långa, så ska korta av dem, men annars var dem super fina! Gick jättebra, hoppade ett 60 cm hinder i skogen och mycket galopp. Hon kändes fräsh och fin! :D

 Juditbh och mamma, haha. I sommar hagen förra året :)

/Alba


Corina dressyr film

Corina och jag, dressyr. Tog galopp filmen, den var det bäst kvalité på. Men youtube sabbar ju den lilla kvalitén den hade... ;)

 Ja alltså, inte jätte bra kvalité xP Hon går inte jättebra helatiden, men emellanåt :)

/Alba

Corina ♥

Insåg idag, hur sjukt mycket jag kommer sakna henne. Tårarna rinner. Dem går inte att stoppa. Det gör ont i mig. Men Corina kommer att få det bra, och det är ju trots allt det viktigaste.

_______________

Red Corina idag. Självständigt. Underbara häst! Först gick det sådär, hon ville typ inte gå in i paddocken. Ni har väl hört talas om paddocks vålnader? Ja, dem gästade paddocken idag i allafall. Haha, så löjlig hon var min lilla plutt. ;)
Framridningen gick inte så bra... Ninn satte sig och tittade ett tag, och hjälp, blir ganska nervös när folk tittar på... Skumpade runt som ett fån(kände det) xD Men sen gick det mycket bättre. Särskilt i galoppen. Ett enda litet problem bara. I galoppen stack hon. xD Ja, Corina stack, ni läste rätt. Hon tyckte det var skitkul och kuta på som sjutton. Jag fick inte stopp på henne. Jo, efter två varv...
Underbart var det i allafall, i vilket fall. Film kommer :)









/Alba


Corina

Laddade upp med Strepsil(citronsmak) och en Ipren igår och sen bar det iväg emot stallet. Jag kände mig lite bättre idag, men det var jobbigt att rida med feber. Dock åker ju Corina den 26 maj, så vill inte missa någon gång med henne. Vi hade vikarie, för Myran(min ridlärare) var ledig. Vikarien heter Kajsa, och har jobbat som vikarie på min skola, och så jobbar hon på Sigtuna Ridskola, där Vagebond(min lägerponny på Karlshem 2012). Jag brukar inte tycka om att ha vikarie i varken skolan eller ridningen, men det här gick faktiskt jättebra! Fick beröm för att Corina gick så bra med mig, och det gör hon faktiskt, eftersom jag lärt känna henne. Ingen annan försöker typ lära känna henne...
I allafall red vi skänkelvikning, och Corina har väldigt lätt för det, så det gick jättebra. Vi jobbade dem även lite på volterna. Hon var lite motvillig i skritt och trav på volt, men i galoppen tyckte hon det var riktigt kul! :)

/Alba


Till Sofi...

Ja, både och :) [email protected] på msn och albahe. på skype :) Adda mig bara, så har vi fixat det :D

Förlåt alla, men nu slipper ni sådana här inlägg i framtiden. Bra va?

/Alba :)
Btw, vi glömde veckans bild denna vecka, men den kommer tillbaka nästa vecka igen, lovar! :)

Måste införskaffa innan sommaren

Det jag måste köpa innan sommaren (då jag ska ha Judith som ''min'') är följande...


Pannband till Judith, med finlands flaggas färger.
Genomskinligt nagellack i från Depend, så att strasstenarna på pannbandet sitter kvar ;) Behöver ju inte typ världens bästa nagellack för att pensla på pannbandet. Mamma köpte till mig idag, snäll hon är :D Skriver dock upp det i allafall. Bilden visar inget genomskinligt, men kunde inte hitta bild på ett genomskinligt ifrån Depend...

Fråga mig inte varför jag ska köpa benreflexer innan sommaren, men Judith behöver nya, och när jag ändå är igång så... ;)

Ett grimskaft, det marinblåa :)

Ny lädertvål (håller på att ta slut), dock som tub (finns i butiken alldeles utanför stallet på Nynäs). ^^


Eventuellt. :)

Ungefär sådana här, lite annrolunda, finns på Granngården, om jag inte minns fel. Dock lovade mamma att köpa dem ;)

Ett nytt ridspö(allround), tappat bort mitt, vilket jag kommer göra med det nya också inom en vecka eller så. Det är ångot med mig och ridspön som inte stämmer ;) Aja, finns billigt utanför stallet på Nynäs, för 30 kronor. Kommer nog få köpa ett till innan sommaren är slut ;)

Sen också världens bästa pälsglans ifrån ÖoB(för pälsglansen håller på att ta slut = panik!). Har ingen bild men här har ni en länk till en bild på pälsglanset: http://stallviggeby.blogg.se/2012/may/dagens-shopping.html#comment


Var nog allt.

/Alba

Alba ..

.. jag råkade göra samma sak igen (med publiceringen) XD Ändrar så det blir tidsinställt till .. nån gång! Känner att vi måste komma på något bättre sätt att kommunicera än på bloggen. 

//Sofi

Ridning!

Blir ridning för mig i allafall. :D Ska ut och byta om nu, och sen mot Corina. Mår bättre idag än vad jag gjorde igår. ^^

/Alba

Mitt hästliv #2

När mina systrar hade häst så red jag på några minishettisar vid namn Dizel och Kiffir. Dizel var svart skäck, och Kiffir helt svart. Körde dem även. Red mest Dizel, som jämt ville äta och körde ner huvudet i backen ärtt ofta. Kiffir var ganska hetsig så red inte honom så jättemycket. Jag red ut helatiden, i skritt och trav. Körde dem även, och det var jätteroligt. hade ett litet race med ägaren till dem, där ägaren körde Kiffir och jag körde Dizel. Dizel och jag vann. Körde Kiffir också, men mest Dizel. Eftersom stallet där mina systrar hade häst låg 10 minuter ifrån oss, och stallet där Dizel och Kiffir låg var på en ganska stor tomt, alldeles ovanför det andra stallet, så kunde jag köra hem till oss med dem. Körde hem med Dizel på vintern, när mormor var hemma, och hon fick prova att åka lite. Roligt var det! Ramlade av dem två gånger. Båda gångerna på Dizel. Första gången skyggade Dizel för något, och eftersom jag inte var så duktig på att rida då, ramlade jag av. Armbågen först. Skrapade upp hela, det gjorde jätte ont.
Ramlade av en annan gång också, när mamma gick bredvid. Jag sa ungefär såhär: ''Såhär ska man inte sitta, för då kan man ramla av'', och så typ tog jag upp bena övanför halsen på hästen. Så skällde en hund och Dizel skyggade, och jag ramlade av, haha. Man ska alltså inte sitta så. Hoppade rakt ut på åkern(på ett ben) som var bredvid och skrek ''Aaaaaj!!'', för det gjorde så ont i foten. Mamma stod kvar med Dizel, och kunde inte gå efter, eftersom hon måste hålla i Dizel.
Dem gick ihop med två gäss, som bossade över dem. Mamma var jätte rädd för gässen. Och jag fick aldrig fånga dem i hagen, för mamma trodde att gässen skulle anfalla, haha.
Sen började jag på en ridskola utanför fjärdhundra, det var varje söndag. Jag red Dizel och Kiffir på fredagarna. Där hade jag en favorit som hette Stappel, som jag tyckte var jätte stor, men som i själva verket bara var en B - ponny, ett brunt Gotlandsruss. Det var egentligen en shettis ridskola, men dem hade en liten B - ponny(Stappel) och tre stora B - ponnyer. kommer ihåg att en tjej som red en av dem stora B - ponnyerna ramlade av och skrapade upp hela ansiktet... Den ridskolan var dock inte så jättebra, så jag slutade där efter en termin.
När vi sålde hästarna slutade jag med Dizel och Kiffir. Efter någon månad började jag rida en shettis som heter Zyzack. Det var i samband med att mamma började rida en häst som hette Danny, som stod i samma stall som Zyzack. Zyzack var kolabrun skäck, typ. Han var världens snällaste, verkligen. När han såldes så slutade jag rida honom, men han står bara typ 200 meter ifrån ridskolan jag går på nu, nämligen Åkerby(Enköpings Ridklubb). Han står i ett väldigt mysigt litet stall. Har varit och hälsat på honom en gång, år 2009. Min kompis Wilma följde med. Jag skötte och betade Zyzack, och hon fick sköta och beta en shettis som hette Anton som stod i det stallet. Han var en fux.

 Dizel och jag. Ja, jag har cykelhjälm xD

 Var kanske lite lång i slutet... ;) Han var ju trots allt en minishettis.

 Mobba inte min min + kläder xD Det var när jag körde hem, fast vårt hus är liksom bakom fotografen. 

 Zyzack och jag(eller ja, mina ben), i slutet när jag red honom. :)

 Zyzack och jag i stallgången. :)

 Wilma och Anton(fuxen man inte ser mulen på), och Zyzack och jag. :) Det var när vi hälsade på honom.

 Jag, när jag betade Zyzack. Det var när vi hälsade på honom.

 Zyzack :) Även detta kort var ifrån när vi hälsade på honom. 

Hittade tyvärr inga bilder på Kiffir och Stappel. ^^

/Alba
 


Helgschema

Vi har ju långhelg :) Givetvis en massa plugg också... :/


Sorry för färgen, men älskar rosa ♥

/Alba

Svar på tal

Alltså, blir tvungen att ta det på bloggen, då den som lämnat kommentaren inte har någon blogg, och jag vill ju svara ;)

Amanda om Judith har tappat sin päronsko:
Så typiskt att hon skulle tappa just päronskon! =|

Svar: Ja, ush! =/


/Alba
Btw, är sjuk, så nu ska jag fixa inlägg till utkastet som sjutton! Fast måste i och för sig plugga också ^^

Jag kom, jag såg, jag flög ..

Igår hade vi hopptestet för märke tre. Det gick väl bra fram tills det att vi skulle hoppa själva banan. Jag hade olika långa stigläder och detta kom jag på nästan precis innan jag skulle hoppa och då vill man ju inte ändra efter hela passet eftersom man då hamnar i obalans ett tag. Det gjorde i sin tur att jag blev osäker och med Kåre måste man brassa på för att det ska flyta på, han hoppar ju i alla lägen och det är inte trevligt att hoppa utan ett bra grundtempo. I alla fall så gick det långsamt som tusan men vi klarade oss fram till sista hindret där han tog ett rakt upp-rakt ner språng och jag hamnade på backen. Det gjorde jätteont i magen på grund av ridvästen och det gör fortfarande ont, det gör även ont i benet men får hoppas att det går över!

Dagens "tips" - bra grundtempo är guld värt. 

//Sofi

Bilder!

 Judith's huvud när jag betar henne ;)
 Hela Judith ;)
 Stallet :)
 Paddocken och väögen till allén :)

/Alba :)

Alltihopa fotat på Nynäs ^^


Judith har tappat sin päronsko

Red ut med Anki, gick jättebra. Galopperade, hoppade lite smått, travade och klättrade. Judith tyckte det var roligt! :)
Sen på hemvägen så började hon helt plötsligt halta, ganska mycket. Jag frågade Anki om hon såg att hon haltade, och det gjorde hon. Sen såg Anki att hon tappat en sko, givetvis så var det päronskon... Suck!
Red på gräset, för där haltade hon inte, i skritt, och ledde henne sista biten hem.
Dessutom är hovslagaren bortrest, och det är ju inte säkert att alla hovslagare har päronskor på lager... Så vi tänkte att hovslagaren som kommer innan vår riktiga hovslagare kommer hem, ska sätta på en vanlig sko med sula, så får vår riktiga hovslagare fixa päronskon och den sulan när han kommer hem. :)
Vi gick ut för att kanske hitta päronskon, och gick den rundan som vi ridit, men icke sa nicke, vi hittade den inte...

/Alba


Judith

Red ut på Judith i fredags. Mycket galopp, det tyckte hno var roligt! Hon var stark i början, men efter ett tag så fann hon sig i normal takt. Hon ville inte galoppera igenom en stor vattenpöl vi mötte, så hon hoppade över den. xD
Sen gick vi upp på en ganska bred vägi skogen, där någon byggt ett hinder, som vi hoppade några gånger. :)
Kul!
Längtar så enormt till sommaren, då hon ska vara lite som ''min'' :D Pysslade mycket med Judith idag, så himla mysigt! :)

 Judith. Fotograf Lenna Hammar(lenahammar.se), mammas kusin :)

/Alba

Hiss och diss

Hiss:

 

Har en sådan här fast i tub. Kommer ifrån Hööks, och enligt mig är den väldigt bra. Gör rent, och lädret blir glänsande på samma gång. Kanske något att lägga på shoppinglistan? Om ni inte redan provat den, förståss. ;)

En till hiss till Hööks som på hemsidan(hooks.se) har en tävling där man kan vinna ett presentkort på 1000 kronor, användbart. :)

Diss:

Har faktiskt ingenting att dissa idag, och det är väl bra, i och för sig.

/Alba


Mitt hästliv #1

Ja, tänkte ju skriva om hur mitt hästliv varit hittills. :) Så nu börjar jag med del ett...

_____

När jag var liten hade mina två storasystrar (Emma och Mathilda) hästar. Har egentligen 5 halvsyskon, 3 på pappas sida (Evelina, Lovisa och Annelie) och 2 på mammas (Emma och Mathilda). Evelina, Lovisa och Annelie känns som halvsystrar, men Emma och Mathilda har jag växt upp med och dem känns som helsyskon. Dem började rida på ridskola när dem var små och när jag föddes var Mathilda 10 år och Emma 12, så jag är alltså ett sladdbarn. I allafall så var jag nästan jämt med till stallet när jag var liten. Emma och Mathilda cyklade dit i förväg och mockade och sånt, och så kom mamma och jag efter ett tag. Eller så åkte vi alla fyra samtidigt. Det var Falcon (Mathildas) och Grey (Emmas), som var deras foderponnyer. Sen var det Ajla (Mathildas) och Toy (Emmas), också foderponnyer. Och sen var det Bono, Maja och Caramell (Mathildas) och Nike, Queenie och Caramell (Emmas). Ja, Emma och Mathilda delade på Caramell, kan man säga. Dem hade henne tillsammans. Bono, Maja och Queenie var foderhästar, medans Caramell och Nike var deras egna. Caramell var föl när vi köpte henne, eller ja, kommer inte ihåg exakt hur gammal hon var (var ju rätt liten då, kanske 3 - 5 ...? Vet inte exakt hur gammal jag var, men liten i allafall). Det jag kommer ihåg av dem (lite uppfräshade minnen med hjälp av foton...) var att Falcon var liten och söt, en B - ponny, och att Grey var gårskimmel, C - ponny. Kommer verkligen inte ihåg så mycket av dem två... Ajla var skäck(svart, vit och brun), vet inte hur stor. Kommer ihåg att vi var och hälsade på henne när hon hade bytt ägare/fodervärd. Toy var brun, mer minns jag inte. Bono var brun, kommer inte ihåg något mer nä det. Maja var gråskimmel, inget mer minns jag. Nike var brun med vit bläs, hon var knepig i början minns jag... Sen lärde Emma känna henne bättre och det gick jättebra för dem. Queenie var gråskimmel, och kommer ihåg att hon ibland var jätte fin, hoppade bra o.sv, och ibland sprang rätt igenom hindrerna ... Men jag vet inte exakt varför, var ju ganska liten. Caramell var som sagt föl när vi köpte henne, och Mathilda red in henne. Hon var gudomligt snäll. Fux, med bläs. När Emma inte hade hand om Queenie längre, och Mathilda inte hade hand om Bono och Maja längre, så var Nike Emmas och Caramell Mathildas, fast dem förut hade delat på Caramell. Vet inte var alla hästar är idag, vissa kanske är i Trapalanda, hästarnas himmel, vad vet jag? Det enda jag vet är att Caramell lever och att hon har blivit mamma, i allafall en gång. Vi fick en bild av henne och fölet på posten en dag för typ två år sedan. Caramell har alltid varit väldigt snäll och haft ett trevligt temperament, så hon var det lätt att hitta ett bra hme åt. Med Nike var det lite knepigare, och hon har fått vandra från ägare till ägare efter oss. Men jag träffar henne varje dag numera. Hur går det ihop, tro? Jo, Kaarina på Nynäs(Enköoings Fältrittklubb, där Gazela, Morgan och Judith står) äger Nike numera. Hon har en medryttare(eller var det två som har varsin dag, jag vet inte ...), och Kaarina rider förståss också. Hon har det jättebra nu, så det är jättebra!
Jaa, får väl säga att det var första delen, för jag var med väldigt mycket i stallet och så... Och red gjorde jag också, lite själv, och framför systrarna. Jag har galopperat på Nike, fast ja, Emma höll i mig(hon satt i sadeln och jag typ ... i henne knä). När dem sålde hästarna var jag kanske 5 - 6 år. Vi sålde dem eftersom det var så mycket med skolan för Emma och Mathilda i slutet, så då valde dem att satsa på skolan. Emma bor i Stockholm nu och är ekonomi grejjsimojjs, och hon hade en medryttar häst ett tag, men det tog så lång tid att åka till den så hon slutade med den(den hette Totte). Mathilda bor i Helsingborg och pluggar till socionom. Hon har fullt upp med pluggandet just nu, så hon har inte heller tagit upp ridningen igen. Men det kommer kanske, vem vet?
Dem kommer ju hem och hälsar på(såklart) och då brukar dem få rida Judith. ;)


Emma och Bono (ja, det var Mathilda som egentligen hade Bono, men Emma skulle väl rida den här dressyrtävlingen på honom... Jag vet faktiskt inte varför.)

Inte direkt bästa bilden vi har på Caramell, men det var på någon visning i allafall. ;)


Vår hästlastbil. ^^


Caramell i sommarhagen.

Rosita(som gick med Caramell i sommarhagen), Emma och Mathilda red henne också, men inte som foderhäst, eller som egen. Utan som typ, medryttar häst, men vet inte när, inte när dem hade Nike och Caramell i allafall. Jag har också ridit på henne några gånger, enormt snäll!


Caramell och Sting(sommarhagskompis).


Emma och Nike :)


Emma och Nike :)


Nike i vinterhagen.


Nike och ja, det är jag. Mobba inte bilden xD


Caramell, Sting och Rosita i hagen. :)

/Alba



.

Ovärt inläggg. Suddat det som stod egentligen då jag inte vill ''hänga ut någon''
 
/Alba


Svar till Sofi

Hahaha, Sofi, hoppas du inte publicerade det oseriösa inlägget osm jag råkade spra i utkastet i går kväll när jag flamsade runt med kompisarna. Blir lite pinsamt i såfall xD
Men hahaha, det var väl det såklart, bara för det ;)


/Alba

Så brutalt skumt högerben!

Jag vete tusan vad som händer med min kropp just nu alltså, jag vet att jag skrivit om det förut men jag kan lika gärna ta det igen .. 

Mitt högra ben är hur konstigt som helst och nu kan jag inte ens rida vissa hästar längre (Princess och Elize har jag känt av det på, minns inte om jag gjorde det på Schantani eller Largo eller nån men skitsamma). Det som händer är att jag plötsligt får väldigt väldigt ont i min högra fotled och ibland kan jag även få ont i mitt knä (eller bara knät) och höften. Höften känner jag bara av lite i på böjt spår, tror det blir någon konstig vinkel. 

Det är främst när jag rider Princess jag får ont. Det börjar bara ett par 20 minuter in i ridpasset och efter ytterligare 10 minuter kan jag inte stödja i högerfoten över huvud taget, den blir liksom helt lös och fladdrig och domnar nästan bort. Jag vet även att foten pekar ut så det måste ha något samband. 

Något säger mig att detta har något med min skolios (sne rygg kortfattat) att göra och att min högra höft kanske är mindre vältränad än den andra. Det brukar gå bättre när jag har ledade stigbyglar (hade det på Brandon och jag kunde ju rida honom) så det kanske vore något att införskaffa? Men är det verkligen värt att lägga 1000 spänn på det när jag inte ens har egen häst?

//Sofi

Ett ... hm ... bloggtips till

Ja, förlorade ett vad till, på samma sätt. Det enda som var bra var att Julia också förlorade ett, så vi blir länkade på hennes blogg(kelpiedays.blogg.se).

Julias blogg.


/Alba :D

Judith är inte halt längre

För alla som undrar, så nej, hon är inte halt längre... Hon har ju vart halt till och från sen i julas. Först hade hon en sträckning och när den var bra var hon halt igen, den här gången var det i hoven det gjorde ont.
Kommer ni ihåg när jag sa att Judith var halt igen, för ett tag sedan? Inte alls länge sen. Då kollade vi upp det, och hon hade en blödning i hoven. Nu har hon päronsko, och är inte halt längre. Ja, för alla som undrar vad en päronsko är, googla på det. :)



/Alba

Bloggtips... typ

Jo, nu är detta inlägg inte hästrealaterat alls(sorry). Men nu är det så att jag är hos Julia och Amanda, och vi spelade ett spel på playstation. Och jag slog vad om med Julia att jag inte skulle dö(på ett speciellt ställe), dog jag skulle hon få en länk till sin hundblogg här, och ja, det gick ju som det gick. Så därför ...

Julias hundblogg. Den är ungefär som ponnytipset, fast med hundar i stället för hästar. Hon rider också, appropå ingenting, så vart det liiite hästigt i allafall ;)

/Alba

Veckans bild - en bild för länge sen

Från en klubbdressyr för ungefär 1,5 år sedan, det var en av de lite äldre bilderna jag hittade på datorn. Tävlade med Princess då, gick inte sådär jättebra .. inga kommentarer. Men vi var fina!

Förresten så klappade jag henne precis när bilden togs, därav den framlutade sitsen xD


//Sofi

Corina

Red Corina igår(torsdag), pluttisen ♥ Eller ja, 148.0 är hon ju iallafall, så på gränsen till storhäst, alldeles på gränsen. ;) Kan ju nu berätta vad det var som jag inte fick berätta förut, för nu har det kommit ut ibland alla. Corina är såld, hon åker den 26 maj... :'( Ledsamt för mig såklart, men skönt för henne! Att slippa ridskolan och så, blir nog skönt...
Vi red mycket sidförande idag på lektionen. Corina var lite seg, men tillslut gick det bra :)

/Alba


Silverfärgad och Svart outfit




/Alba

Gazela

Red Gazela i onsdags. Gick dåligt i början, jag red som en hösäck, verkligen. Ush! Men i slutet gick det så j*vla bra, alltså!
Testade rida henne med dressyrspö, vilket jag aldrig testat förut, men insåg att det skulle jag kommit på för länge sen! Då behöver jag inte koncentrera mig så mycket på att få fram henne helatiden(jo, såklart lite, men inte på långa vägar lika mycket), och kan ha full fokus på allt det andra. Gick verkligen super! Sådana här dagar bara älskar man att vara medryttare till Gazela ♥




/Alba

Dålig update...

... blir deti dag, tyvärr ;) Men har fixat ett tidsinställt, men annars får ni klara er, tyvärr. Ska föröska fixa minst två i kväll till utkastet. :)

/Alba

Sverigefärgad stalloutfit



/Alba

Ingen egen häst?

Har du ingen egen häst, men vill vara i stallet mer? Det allra lättaste sättet är att köpa en häst. Men det är lättare sagt än gjort. För det första kanske man inte hållt på med hästar tillräckligt länge. För det andra kanske man inte har råd, eller tid. För det tredje kanske inte dina föräldrar vill ta ett så stort ansvar. För är du mindreårig så är det trots allt dem som har det yttersta ansvaret. Ja, det finns många anledningar. Det andra alternativet är att hyra en häst, eller hitta en du kan ha på foder. Men om det inte heller går(det kostar ju också, och är också mycket ansvar, bara kanske inte exakt lika mycket), så kan du annonsera och leta bland annonserna för sköthäst eller medryttarhäst. Är någon av dina föräldrar/syskon/någon i din släkt hästintresserade, så be dem att kolla läget lite. Går det inte? rider du på ridskola? Var mer där i såfall! Hjälp till, jag lovar, det uppskattas, och du får vara i stallet. Två flugor i en smäll!
Säg inte att det inte går, för det gör det. Det finns ett sätt för alla.
Jag har glidit fram på en ärkmacka, litegrann. Visst, jag har ingen egen häst, men jag rider ganska många gånger i veckan(5 ungefär), och har ett flertal medryttarhästar. Jag vet att jag har tur. Mamma känner folk, och ja, hux flux så bara blir det så.
Hm. Tänkte göra i ordning ett inlägg om min ''hästhistoria'', liksom hur allt började. Kanske skulle vara intrtessant...? ;)

 Gazela, en av mina medryttarhästar :) Men snart åker hon tillbaka till Grällsta, för Hedvig(arolind.blogg.se) hyr henne bara därifrån...

/Alba

Veckans bild - en bild för länge sen

Hm. Ja, min bild får nog bli denna...

 En bild som inte är fin på något vis, men ja, det var jag och Dublin för länge sen... ;)

/Alba

Morgan

Red Morgan i lördags, för Alwa(stallviggeby.blogg.se), var snäll och lånade ut honom. Red först bakdelsvändningar, och sen tempoväxlingar i skritt och trav. Han var ganska seg i skritten idag, men piggelin i traven som vanligt. När vi skulle galoppera vägrade han fatta höger galoppen. Vänster galopp var det som gällde. Fick ta ett spö och peta med på bogen varje gång jag skulle fatta höger galopp, bara som en förstärkning av hjälperna, så han fattade att det var höger. I slutet red vi skänkelvikningar i trav. Han var jätte mjuk och fin hela ridpasset, bortsett ifrån högergaloppen, men den brukar han ha problem med, vad jag har förstått av Alwa. :)

 Morgan och jag i blåsväder och hagel, på väg mot hagen. Dock inte idag ;)

/Alba




Lila stalloutfit



/Alba


Skulle till stallet och rida Judith idag ...

... men eftersom jag behövde plugga lite så blev jag tvungen att skippa det. Ush! Skolan tar över mitt liv, känns det som ...
:(

/Alba

Vad jag vill jobba med

Hm. Jag vill ju jobba med hästar, och om det inte blir så, så vill jag jobba med smådjur. Veterinär i så fall. Annars skulle jag kunna tänka mig att bli hästskötare, eller det som jag helst vill, ridlärare. Har inte funderat jättemycket på det, vilka linjer osv, för jag går ju trots allt bara i femman. ;) Men det kommer nog, och innan dess hinner jag nog ångra mig ett par gånger också, om jag känner mig själv rätt. ;)
Men ridlärare känns som ett roligt yrke, och smådjursveterinär också, men jag är rädd för blod, så njaa...

Tänk att få jobba med hästar hela dagarna, och samtidigt hjälp folk. Underbart!
Eller att få jobba med djur hela dagarna, och hjälpa dem. Underbart, det med!
Bilden är för att fylla ut inlägget lite, och har ingenting med inlägget att göra.

/Alba :)

Ljusblå outfit



/Alba

Corina ♥

Ja, jag säger U N D E R B A R! ♥ Seriöst, jag älskar den hästen. Så är det bara.
Vi hade hoppning i torsdags, hon var lite seg i början, men när vi började hoppa tände hon till. Piggelin över 50, 60 och 70. Vid 75 så segade hon till sig, och typ segade över hindret. xD Men sen så blev hon pigg igen, på 80 cm, och hon busade lite. Hon var pigg, men valde att svänga förbi hinder nummer två. Man kände att det bara var på bus, så det gjorde inte så mycket. Åttio centimeter kanske tycks vara jättelågt, men på Corina är det inte det. Tro mig. Som högst har jag hoppat 85 på henne. Hon är lite klurig att hoppa, men tycker att det är skitkul, hon har bara lite svårt att erkänna det ;) Men får man fram henne så blir hon bigg, och kan tilla och med dra iväg ;)

 Gammal bild ifrån Corinas rygg ;)

/Alba


Veckans bild

Är inställt, och går tillbaka till det vanliga. Eftersom inga anmälde sig. Lite synd, men det är bara att köra på i allafall! :)
Hm. Vi tar det vanliga, vi lägger upp varsin bild till temat bara, så behöver ni inte skicka in något. Du fattar va, Sofi? ;)

/Alba

Framtiden

Lite mer än halva gymnasietiden har nu gått och jag har börjat fundera lite mer seriöst på vad jag ska göra efter gymnasiet. En del av mig vill gå samhällsbyggnad/samhällsplanering eller scenattribut, andra delen kan inte se någon annan framtid än med hästarna. Eftersom hästutbildningarna kräver lite mer eftertanke har jag börjat kika lite på det redan nu och detta är de olika alternativen jag kommit fram till: 

1. Hästmassör. Det hade jag tänkt "plugga" på Axelsons Animal Massage School, det är 5 steg man måste gå igenom innan man är den diplomerad hästmassör. Utbildningen äger rum i Stockholm och går på totalt 28750 kr. 

2. Hovslagare. Tanken är att jag ska handplocka utbildningar på Euro Horse, slutsumman kommer blii lite under 20000. 

3. Sadelmakare. Ska jag utbilda mig till sadelmakare kommer jag att göra det i Tärnsjö. Själva utbildningen kostar inget men man får betala allt material själv. 

4. Kombinera de övre alternativen och starta eget företag. Tänk er att flytta ut på landet och ha en gemytlig, men ändå proffisionell, anläggning där jag kan sköta hovslageri, sadelmakeri och hästmassage på ett och samma ställe! Det är vad som lockar mest men det är en lång väg dit. 

5. Ridlärare eller stallchef. Inget jag är sådär jätteintresserad av så jag orkar inte kolla upp det. 

6. Gå någon annan tråkig universitetsutbildning.



Vad vill ni bli när ni blir stora (eller rent av - vad jobbar ni med)?

//Sofi

Men sorry!

Förlåt, glömde bort bloggen lite xD Okej om jag inte uppdaterar i helgen, o bara fixar till utkastet till veckan? :)

/Alba

Marinblå och vit outfit

Det var någon som tyckte att jag i min förra marinblåa outfit skulle blanda upp med någon ljusare färg, t.ex. vit. Nu har jag gjort det, och tycker själv att det blev mycket snyggare :)




/Alba

Corina och jag Pay 'N' Jump film :D



Vet att det inte är världens finaste ritt(min sits m.m), men jag var vädligt nervös, och så är ohn lite klurig att hoppa, som sagt ;)

/Alba


Gazela

Red Gazela i onsdags :) S T E L. Red inte så länge, först i paddock, men gick inte, för U S H, så tittig hon var .. Sen gick jag upp i ridhuset, och gick bättre där, men inte bra. Kan inte säga så mycket mer om ridpasset, faktiskt.. ^^

/Alba


Morgan

När vi satt i bilen på väg till stallet idag så sa mamma att hon pratat med Alwa(stallviggeby.blogg.se) och hon var sjuk, så vi skulle ta Morgan idag. :) Jättekul! Eller ja, det är ju inte kul att hon är sjuk, såklart, men roligt att rida Morgan. Red ut i sommarvärmen, mysigt! :) Dock bara i skritt, så jag jobbade honom i kanske 10 minuter i paddocken efteråt, men inte länge.

 En annan mysig uteritt med Morgan, för ett tag sen ;)

/Alba


Snart sommarbete!

Bara jag som tänker i de banorna? Snart får hästarna vara lyckliga på sommarbetet :D Hästarna på Nynös släpps första juni, och på ridskolan på midsommar, om jag inte är ute och cyklar. Det är då lektionerna slutar i allafall. På ridskolan i Enköping (Enköpings Ridklubb/Åkerby) har de så att man kan hyra en häst i två veckor, och typ sätta igång dem efter betet när dem kommer tillbaka, kostar runt 1000 kr om jag inte minns fel. :)
Skulle gärna hyrt Corina, men eftersom omständgiheterna är som dem är, jag menar... Hon finns inte kvar då. Men jag kommer ha Judith i stort sett som min hela sommaren ;D Eller ja, kommer ha henne typ 6 dar i veckan. :)
Sen ska jag ju på ridläger också, världens bästa, nämligen Karlshem. Då ligger uppdateringen på Sofi, känn ingen press, när jag är borta i en vecka ;)



Judith är den med tjocka magen framför den skimmelfärgade hästen xD

/Alba

Vinrött och Vitt



/Alba


Red Judith idag ...

.. red ut med Gun. Vi skrittade dammarna, och ner på görna gärdet. Började med att gå på volter i skritt, och sedan trava rakt fram i trav, sedan volter i trav. Det var då jag kände det, Judith haltade. Igen... Suck! Mamma red lektion för Lollo på Nova, och jag bad Lollo titta om Judith haltade mycket. Det var inte jätte mycket precis, men ja, hon haltade. Dessutom var hon stel, och hon har tappat massa muskler av vilan hon haft(hon har ju varit halt sen i Julas typ ...). =(
USH!

/Alba

Veckans bild - Dressyr

En dressyr bild, som ni tolkar den :) Skicka den till [email protected]. Vi väljer ut en vinnare, som får bilden länkad här, en länk till din eventuella blogg/hemsida, + en liten recension av din eventuella blogg/hemsida, och en kommentar på din eventuella blogg/hemsida. :)

 Min bild till temat dressyr ^^

 Sofis bild till temat dressyr ^^

/Alba


Svar på tal(ifrån Sofi)

Sofi ([email protected]) om Veckans bild!:

Det blir görbra det, men vi får nog fixa en kategori bara till det :D

Svar: Vad bra :) Då kör vi imorrn :D Har redan fixat kategori ;)


/Alba

Teatern

Jo, jag var ju på teater igår, med riktiga hästar. Det var ganska kul, något annorlunda. Det hade en liten story om en flicka på Cirkus, hon ville också in i manegen och klev in där också. Pappan sprang runt och försökte få henne att sätta sig igen, men hon var med i nästan varje nummer, och pappan lyckades inte få tag i henne. Till slut var pappan också med. :)
Det kändes lite som en cirkus, men hemtrevligare och mycket bättre konster, liksom. Hundar var med också, och människor. Hästarna var väldigt duktiga och det var en hel del roliga scener. Hundarna var också väldigt duktiga, men detta är ju trots allt en hästblogg ;)
Har inga bilder tyvärr, hade bara mobilen med mig, och man fick inte ha blixt = menlöst att fota med mobilen när det är mörkt. ^^

/Alba

Grön & blå outfit



/Alba


RSS 2.0