Hur många besökare vi har?

Undrar ni det? Runt 30 - 40 unika per dag. :) Svårt att få till sig besökare utan att tigga om dem(genom att kommentera onödigt mycket på bloggar man inte skulle kommenterat på om man inte ville ha dem som driver bloggen som besökare på sin egen blogg). Men jag är nöjd, vill inte ha en jättestor blogg heller. Max runt 100 unika per dag. I allafall så känns det så just nu, men man kan ju ångra sig, eller hur? ;)

/Alba

Veckans bild!

Tänkte börja med det, hm. Får se hur det går, annars lägger jag ner det igen xD Men är ni duktiga på att skicka in bilder, så håller jag igång det. ^^ Varje veckas tema bestäms av mig eller Sofi, och sen får ni skicka in bilder till hur ni tolkar temat. :) [email protected], och glöm inte din bloggadress för vinnaren får en stor fet länkning, och en kommentar om bloggen här på ponnytipset, samt en kommentar på eran egen blogg :)
Lägger härmed ner våran Veckans bild tema, men på ett sätt kommer den vara kvar, för har vi t.ex. temat dressyr så lägger iv ut varsitt exempel på det temat, så får ni lite inspiration!
Varje onsdag kör vi på, eller vad tycker du Sofi?

/Alba

Glad valborg!

Glad Valborg! :D Fira det med långritt tillsammans med din häst, eller om du inte har egen(eller möjlighet att rida just idag), så ha en trevlig Valborg i allafall och släng en extra tanke på favorithästen :)

Jag slänger tusen extra tankar till denna häst, som jag snart inte kommer att få träffa varje vecka längre ... ♥


/Alba :)

Gazela!

Red Gazela i Lördags, och det gick jättebra! Mysig att sköta, dock lite seg i början. Jobbade med att få fram henne ordentligt, men utan att hon sprang, när jag red fram henne. Sen så gymnastik hoppade jag lite, med en sockerbit på varje långsida, och en på varje kortsida. Hon tyckte det var kul, dock snubblade hon typ ver första gångerna. Typ; ''OJ, var det ett hinder här ... Det såg jag inte...'' xD
Men det gick bra, och hon var sänll att sköta efteråt också, men som sagt, fick driva ganska mycket hela tiden, och hålla igång henne.

/Alba



Det blev ...

... en brun!



//Sofi

Fint i fikarummet?

Har ni ett fint fikarum i erat stall, eller är det lite ofräsht? Isåfall, gör en vårstädning(passa på och vårstäda hela stallet föressten). ;)
Röj upp allting och kasta ut det som aldrig används, det som bara står och samlar damm. Damsug allting, tvätta gardiner (om det finns), filtar m.m. Borsta av, damma, sopa osv. Har ni kylskåp/frys/skåp, eller något där var och en kan få lägga mat så att man har som mellanmål när man kommer till stallet (om man kommer från skolan t.ex.), ta ut det som håller på att gå ut (eller rent av gjort det ...), det som man inte äter upp m.m.
Fixa upp helt enkelt! Möblera om lite, för omväxlings skull. Till sist; ställ tillbaka allt, gå ut i vårsolen och plocka en bukett blommot och ställ i ett glas med vatten mitt på bordet. Det höjer trivseln, faktiskt. Fast ta ut dem när dem är vissna, annars blir det inte så värst mycket trivsammare ;)

/Alba


Pannband

Ska innhandla ett pannband till Judith inom kort, och funderar på vad jag ska ta för något. Har bestämt vilket, men vilken färg ...?
Pannbandet kommer från Hööks(hooks.se), och det finns i Nordens flaggors färger :) Dock är Islands och Norges flagga i samma pannband eftersom dem har samma färger.

Vill ha denna färgen på ett sätt, eftersom det är Sveriges färger, och vi bor ju i Sverige. Men vet inte om det skulle passa Judith ?


Finlands färger. Tror det skulle passa rätt bra på Judith, men är inte säker. Fint är det i allafall.


Danmarks färger. Det är fint, men tror nog inte det passar på Judith ...

Det här tycker jag är riktigt snyggt! Islands och Norges färger, i ett pannband, men även USA's, fast det kanske inte är meningen. ^^ Är inte säker på att det skulle passa på Judith, men riktigt snyggt är det :D


Och en bild på Judith ;)

Vilket pannband tycker ni?

/Alba



Inköp av ridstövlar på ingång ..

Nästa gång jag får sådär jättemycket pengar är det dags att köpa nya ridstövlar har jag bestämt. De jag har nu är dels för vida och dels för låga vilket inte är sådär underbart kul precis. De är 45 cm i höjden och det verkar som att det är standardhöjden på höga ridstövlar och det suger som bara den. Jag var nämligen inne på Hööks och provade stövlar och det var inte en enda som passade.

Är det någon som vet något ställe där de har riktigt höga stövlar? Jag har strl 37 och skafthöjd ska vara ungefär 47-48 cm.

Ser ni vad låga de är?


//Sofi


Gazela

Red Gazela i onsdags. :) Hon var väldigt stel, och seg. Det gick ganska bra i början, men när jag började ställa krav på henne så gick det inget vidare. Mjukgörande och lösgörande hela passet. Jobbade även på att öka mycket(på grund av att hon var så seg), plus att jag red mycket utan stigbyglar. Vart hyffsat nöjd i slutet, men inte jättenöjd. Hon var mysig att sköta i allafall. ;)


Ella, som hon kallas, för er som inte visste, hälsar så mycket :)

/Alba

Teater med riktiga hästar!

Ja, i morgonen kommer updaten inte vara så jättebra. Jag ska nämligen till min Mormor och gå på teater med henne, med riktiga hästar på secenen :D Det ska bli jätteroligt! Skriver om den på kvällen sen, lovar, men mer update blir det troligtvis inte från mitt håll ^^

/Alba

Dagen

Min dag har varit helt fantastisk, eller ska jag säga min morgon ...?
Först upp och rida Gazela(kommer ett ridpass inlägg om det om någon dag), kan säga att det gick bra i allafall.
Sen så åkte jag till Åkerby, och skulle rida Corina, självständigt(hyrde ju henne idag). :)
Jobbade mycket med att hon skulle jobba, och få med bakbenen, och få undertramp, och inte gå som hon går på lektionerna ^^ Hon var helt annorlunda att rida självständigt, underbar(även om hon är det annars också)! ♥
Gick riktigt bra, och jag kände på hennes steg(och mamma sa det också), att hon fick undertramp, och faktsikt fick ett fint steg och gick bra. Synd att hon blev ridskolehäst, för tro det eller ej, hon skulle kunna blivit RIKTIGT fin! :) Hon protesterade lite i början, det var nog jobbigt för tant Corina att jobba, men när jag skrittade av märktes det att hon var nöjd över sig själv. Hon frustade nöjt, och verkade glad och ... nöjd, helt enkelt ;)
Glömde kameran, och det grämer mig, men får ta med den nästa gång jag ska ha henne, för det kommer bli fler lördagar innan hon, innan ... ja, hur ska jag säga när jag inte får tala om det ? 


Bjuder på en suddig bild på mig och Corina när jag hoppade henne på Pay 'N' Jumpen :) ♥

Haha, föressten, när jag galopperade, så skulle jag öka på långsidan. Det stod en häst i en hage som ligger alldeles intill paddocken(red i paddocken), den brallade iväg och ville också vara med och galoppera. Corina fick typ spatt, och for iväg som ett skott xD

/Alba 


Vilken färg?!

Kommentera vilken färg du tycker jag skulle passa bäst i! Där nere har ni en bild på mig också.
//Sofi

Gul och Svart outfit



/Alba

Stallet!

Ska till stallet nu, ska rida Judith. Uteritt, och Jenny hänger med. ;) Vet inte riktigt vart jag ska rida ... Vi får väl se, helt enkelt!
Hoppas detta lilla korta inlägg räcker .. hehe. ;)

/Alba

Ljusgrön och brun outfit


Hästiga möbler...

... finns det faktiskt gott om, vissa vill man inte ha i hemmet, och vissa skulle man kunna ha, enligt mig då. Tänkte lägga upp lite exempel. :)


Denna skulle ju kunna vara fin att ha utomhus, emot husväggen, faktiskt.


Den här däremot, som är en väldigt stor golvlampa, skulle jag då rakt inte vilja ha i mitt hem, tyvärr.


Häst, låg hylla, pall, och låda i ett, riktigt fin i ett småbarnsrum faktiskt.



Sen vill jag även komma med lite tips till er som vill ''hästa'' ner ert hem lite. 

* Gör egna bokstöd av stigbyglar, i silver(järn då, men ja av färgen silver) är nog snyggast, enligt mig. Eller vita och svarta plaststigbyglar skulle nog också kunna gå. även färgade, det beror väl på vad man vill ha för färg, helt enkelt. ;)
* Dalahästar lite varstans, kan blir riktigt fint!
* Hänga hästko utanför dörren, eller ja, i dörröppningen.
* Se till att du har saker med hästmotiv, finns riktigt snygga saker, faktiskt.
* Pimpa väggarna med fina hästbilder, fina, och med fina ramar, blir jättesnyggt!
* Lädergrejer kan ge stallkänsla, och blir fint om liksom ''rätt'' saker är av läder. :)

Blev någ allt för denna gången, och ni behöver absolut inte tycka likadant som mig, och kom ihåg, man kan vara en äkta hästälskare även om det inte syns i hemmet, det spelar ingen roll ;)

/Alba


Godmorgon!

Har haft en stressig morgon, och slänger iväg lite tidsinställda, men kanske inte kommer att bli jättebra update. ^^
Ett tips till er som är morgontrötta: Tvinga er upp, skölj ansiktet med svalt vatten, och sen är du vaken ;D

/Alba

Veckans temabild från mitt håll

Temabilder lät som en superidé och jag hakar på direkt med en dressyrig bild!

Visserligen är den förmodligen inte ny för er men den föreställer mig och Rei (tagen i somras). Han bärde upp sig väldigt fint då, visst gjorde han? Jag saknar honom jättemycket faktiskt.



Tänkte även svara på frågan som hade kommit upp; jag rider faktiskt bara 1 dag i veckan då jag rider på ridskola men jag är där desto mer. Senaste tiden har jag snittat 2-3 dagar i veckan och framöver kommer det vara 3-4 dagar i veckan. 

//Sofi

Corina ridning

Red Corina i torsdags, på Åkerby. Bommar i trav och galopp. Corina var väldigt seg, och sparkade bakut några gånger, rejält högt! ;)
Lilla Ester bjöd på rodeo, hon är ny på ridskolan, en svart-brun liten dartmoorponny, har funnits på Enköpings Ridklubb(Åkerby) ungefär en månad, eller kanske lite mer. ^^ Hon ville inte fatta galopp och bjöd på rejäla bocksprång, men Tess(som red henne), satt kvar :) Sen har jag fått reda på en sak, som jag är väldigt ledsen för, men det kommer att bli bra, det vet jag. Men just nu, ush... Kan tyvärr inte säga det nu, får inte säga det förräns det kommit ut på hemsidan. ^^

/Alba

Våren är här!

Ja, våren verkligen här nu, och var är det roligast att vara då, om inte i stallet? ;)
Hitta nya sitgar för uteritter, rid i paddocken istället för ridhuset(om ni har något ridhus där ni rider), kör en vårstädning av hela stallet, och av hästen. ;)
Hästarna känner ju också att det är vår, det gröna börjar ju sticka upp ur marken.

 Morgan och juag på uteritt ;)

/Alba

Veckans tema bild - dressyr

Jag eller Sofi säger ett tema, och så lägger vi upp varsin bild till det temat :) Då vet ni hur det funkar!

 Från fältävlans tävlingarna på Nynäs i julia, förra året. Får mig att tänak på dressyr, kanske inte så konstigt, haha. Kvalitén är inte den bästa ...

/Alba :)

''Vad du är söt min kära lilla ponny ....''

Haha, har kommit på mig själv med att sjunga den när jag ryktar hästar ;) Fast jag ändrar texten efter hästen jag håller på med, kan till och med ändra den så att det handlar om en hund eller katt när jag håller på med hunden eller katten. Halvt omedvetet ;)

/Alba


Läsarfråga

Johannaday om Två hästiga bloggtips!:
Hej fin blogg, en läsarfråga: Har du ridit eller rider du? :)

Svar: Självklart rider jag, och Sofi med. :) Jag ride ungefär 5 gånger i veckan, vet inte hur många gånger Sofi rider ;)

/Alba

Boktips

Tänte köra ännu ett boktips. :)

 
Robots chans
Av Lin Hallberg, den här med. boken handlar om Mika, som känner sig lite utanför. Hon har två kompisar, men dem pratar bara om saker som för Mika är ointressanta. Mika är pinnsmal, och hatar att vara liten för sin ålder. Hon vill börja rida, men får inte. En dag så träffar kommer hon till ett stall, utanför stan, där Roland(stallägaren) låter henne jobba. Mika är överlycklig. En dag får hon syn på en ensam, mager och tovig häst i en hage. Hon frågar den andra stallskötaren(som jag tyvärr har glömt vad hon heter) vme hästen är. Svaret hon får är att hon ska hålla sig borta ifrån honom, och att Roland tycker det är lika bra att skuta hästkraken. Mika kan ändå inte hålla sig borta ifrån hästen, och döper den till Robot. Hon lär känna Gustav, som hjälper henne. Tillslut får Mika ta hand om Robot. Efter ett tag, när Robot börjat bli fin, vill Roland ha tillbaka honom, och sälja honom. Ska Mika och Gustav lyckas hindra det?

Den här boken är verkligen jättebra, och dem andra böckerna i Robot serien också! Man vill hela tiden vetavad som händer, och man blir glad när Robot räddas ifrån att bara stå i hagen, mager och älendig.

/Alba

Lila och Grå outfit




/Alba

Två hästiga bloggtips!

Stallviggeby.blogg.se
Stalltjej.se


/Alba

Gud, vad ska jag skriva om?

Haha, har ingen aning, men vill verkligen skriva, och vill ha inlägg redo att publicerai utkastet ;) Vad vill ni läsa om? Det måste handla om hästar, men annars är det fritt. Kan skriva om precis vad som helst, bara ni ger mig ett tips om vad ni vill läsa om.

/Alba :)


Marinblå outfit




/Alba

De olika ridskolehäst ''typerna''

Den pigga ridskolehästen - Hästen som tycker om att springa, kan i vissa fall vara stark, och inte alltid så lätt att stoppa. Tycker det är kul med fart, och meningslöst att slippa. Vill häldre springa än jobba, springer ifrån jobbet. Vissa är inte riktigt lika jobbiga, dem smygökar, får heltiden hålls på plats med halvhalter och älskar att galoppera och hoppa. Ett vanligt trick från denna ridskole hästen ar att förböja halsen, och sen smygöka. När man rider ut är dem ofta lite svåra att hålla, men vissa går att klara av, andra sticker. Fast den här ridskole hästen kan också vara lugn och snäll ibland.

Den trötta/sega ridskolehästen - Hästen som älskar att äta, oftast, vill smaka på allt som går(även det oätliga). Den här ridskole hästen ser man ofta när den lunkar på i ridhuset, med en ryttare som bankar för fullt med benen, och hästen bara viftar lite lojt på svansen. Snäll, oftast. Gör inget väsen av sig, bara det att allt tar så låååång tid. Allt görs i snigeltempo, och ibland inte alls. Oftast har hästen varit på ridskolan ett tag, och börjat tröttna. Men den kan piggna till då och då, ungefär två gånger per år. När hästarna släpps på sommarbete, och när någon tar ut hästen på en riktig uteritt, med galopp över ett stort, grönt fält.

Den protesterande ridskolehästen - Den här ''typen'' har ofta varit på ridskolan ganska länge, tröttnat, och börjat protestera. Eller så är den ganska ny, och upptäckt att ridskolelivet inte är något för den hästen. I vissa fall bits den och sparkas. Är väldigt ofta surig vid sadelgjords spänning. Kan ibland få för sig att inte stå still när man ska upp på hästryggen, låsa fast sig i marken och vägra gå fram, ställa sig och snurra eller backa, sparka bakut(riktigt höga) när man lägger på spöet på rumpan m.m. Den ähr hästen går det oftast att väcka en ''tiger'' i, även om det sägs att ''Den hästen stannar bara, och är jätteseg, och allmänt jobbig!!''. Den tycker oftast det är kul att hoppa, fast har svårt att erkänna det, och är riktigt duktig i dressyren om den anstränger sig. Fast egentligen vill ofta den här ridskolehästen bara gå i pension, i allafall ifrån ridskolan, även om det finns stunder när den tycker det hela är riktigt kul

Den argsinta ridskolehästen - Den här ''typen'' är en riktig envis och sur en. Bits gör den ofta, och sparkas lika så. Den försöker ofta få av sin ryttare genom att trycka in den i väggen, eller liknande och kommer man på besök i hagen ska man passa sig. Den har så gott som alltid öronen bakåt, och blirinte ens snäll för en näve godis. Men innerst inne vill den ofta ha kärlek, bra att den inte vet hur den ska visa det riktigt ...

Den busiga ridskolehästen - Ridskolehästen som gör allting med glimetn i ögat, drar ofta iväg och brallar på uteritterna, och är expert på att få de andra hästarna med sig i hagen. Är ofta ubrytarkung och rymmer ofta. Intilligent och lättlärd häst, som gör vad som helst för en bit av favorit godiset. Bockar ofta på lektionerna, men gör aldrig något dumt med flit. Hamnar det en nybörjare på ryggen, så är faktiskt denna häst en exemplarisk nybörjarhäst, tro det eller ej.

___

Kanske har missat några, och det är ju lite överdrivet kan man tycka, på vissa. MEN allt måste ju inte stämma in, men vissa saker. :) Hittar du din favorit på ridskolan bland ''typerna''? Corina, min favvis går under kategorin ''Den protesterande ridskolehästen'' ;) Därför var jag så glad när vi gick felfritt på Pay 'N' Jumpen på *host* 60 cm, dem glömde sänka efter ekipaget innan, så jag fick hoppa 70 cm xD

 ♥

/Alba






Rosa outfit



Något för mig, som är galen i rosa, kanske? ;)

/Alba

Grym update :D

Till Sofi: Det är lungt! Släng in ett inlägg när du har tid, så ska jag försöka att hålla updaten bra :) Om du inte har tid med något inlägg att skriva kan du alltid publicera något ifrån utkastet, kommer försöka att alltid ha något inlägg där, i allafall :)

_____


Måste säga att jag är stolt över att jag tagit tag i bloggen nu, ska försöka fortsätta såhär :'D

/Alba

Gött oaktiv jag känner mig här :(

Prov, ridskola och sjukhus är tre ord jag skulle beskriva min tillvaro med just nu och det ser ut att bli så ett långt tag framöver. Det är även det som gjort att jag inte bloggat så mycket som jag borde och jag kommer nog att ta en liten paus nu för att få ordning på allt. 

Min ridskola ska dessutom vara med i Vi i Stallet vilket innebär massa jobb från mitt håll. På måndagar och torsdagar ska vi ha träffar där vi pluggar och varje gång ska lagen få lära sig något nytt praktiskt. 

Well, det var det jag hade att säga idag!

//Sofi

Hiss och Diss

Hiss:

Stallkatter, så himla mysigt, verkligen! Älskar dem! :D

Hundar i stallet är mysigt, så länge man har koll på dem, hiss till det med.

Hööks(hooks.se) nya kollektion får också en stoooor hiss!


Diss:


En stor diss till alla som inte har koll på sin hundar i stallet...

Härmapor, folk som härmas(alltså INTE tar inspiration utan härmas) rakt av får en diss. USH!

/Alba


Orange och Grå



/Alba

Foder!

älskar att göra iodrning foder till hästarna, och att servera det. :) Älskar när vi har kvällfodringen, haha! Så roligt! :D

 Kraftfodret på Nynäs :D

/Alba

Boktips!

Jag har alltid gillat att läsa, lärde mig själv när jag var 4 och ett halvt, först lärde jag mig alfabetet och en dag kunde jag plötsligt läsa enstaka ord. Sen dess har jag älskat att läsa. Jag är medlem i Pollux (som bytt namn till PennyGirl), som nog de flesta vet vilken bokklubb jag talar om. Jag är alltid väldigt snabb med att låna hästböcker på biblioteket när de kommit som nya. Har läst alla hästböcker på skolbiblioteket i Hummelsta, men inte alla på Enköpings stora bibliotek. ;) Älskar inte bara hästböcker, men det är favoriten såklart, både fakta och kapitel böcker, men mest kapitelböcker. Jag älskar Sigge böckerna, och böckerna om Teddy, fast jag tycker deär lite för lättlästa (kanske för att de riktar sig till barn som är några år yngre) och har tyckt det ända sedan jag började läsa dem (runt nio år), men jag älskar dem i allafall. :D
Ja, till saken, tänkte ge tips på en hästbok.

Vem är du Johanna?

En väldigt bra bok, av Linn Hallberg, både hästar och andra saker är med i berättelsen. Boken handlar om Johanna som är född på Island, men flyttar med sin mamma till sverige när hon är 5 år. Johanna tycker det är väldigt jobbigt att lämna Island, då hennes farmor, farfar och pappa, och såklart hästarna är kvar där. Johanna börjar på en ridskola i Sverige och hennes favorithäst och sköthäst heter Kasper. Ridskolan börjar dock skötas allt sämre och sämre, och tillslut får alla skötarna, och mångs föräldrar hoppa in. När dem tillslut får ordning på ridskolan igen, så visar det sig att Kasper måste avlivas. Johanna blir förkrossad, hon tycker att det är hennes fel, och känner enorma skuldkänslor. Hon slutar gå till skoaln, och börjar umgås med ett gäng äldre killar, men allt går fel. Tillslut går det så långtr att Johannas mamma bestämmer att Johanna ska åka till Island. Men det blir inte så lätt med en farmor som numera är jättesjuk, och än pappa som är väldigt tystlåten.

Linn Hallberg skriver jättebra, man känner verkligen Johannas sorg och smärta. Boken är väldigt bra, men också väldigt sorglig. Egentligen är det inget måste att tycka om hästar när man ksa läsa den här boken, för boken handlar minst lika mycket om relationer emellan människor och saknad.

/Alba

''Har ingen motvation till att åka till stallet''

Känner ni så ibland? Händer nog oftast om man har egen häst, eller i allafall rider ofta, tror jag.
Känner du så en lång tid, eller väldigt ofta, så kanske du behöver tänka över om du verkligen älskar att vara i stallet så ofta som du är. Men ibland kan det ju bero på andra saker också, såklart, även fast det är en lång tid.
Ibland beror det på att man känner att man bara gör samma saker helatiden. Isåfall bör du prova något nytt, kanske hitta en ny uterittstig istället för den gamla vanliga, gör saker du inte brukar göra när du rider, lägg upp ridpasset på ett nytt sätt, träna in något nytt, gör något ifrån marken istället för att sitta på hästen m.m. Det viktiga för hästen är att den får motion, och att hjärnan får stimulans, det spelar ingen roll om du sitter på eller är på marken. Träna inkallning, träna in någon konst, miljöträna hästen, hitta på något roligt!
Ibland kan det vara så att det är en särskild stallsyssla man inte tycker om. Är det så, så försök göra dne roligare. Om det är t.ex. mockningen, så kan du ju lyssna på musik samtidigt, eller prata med den som mockar boxen bredvid o.sv. Är det att smörja grejerna du tycker är jobbigt t.ex. så kan du ju alltid göra det med en kompis, så har du någon att prata med, och tänk på saker du inte har tid att fundera på under dagen. Jag tänker t.ex. skitbra när jag mockar!
Ibland kan det vara för att hästen man rider, och en själv inte passar ihop. Då kanske man ska börja se sig om efter en annan häst att rida. Är du lite osäker tillsammans med hästen? Prata med ägaren om det, och se till att du gör saker som du tycker att du känner dig trygg med tillsammans med hästen. Ta hjälp av någon, så fixar du det nog! :) Har du egen häst, så ta hjälp av någon annan hästkunnig.
Ibland kanske det är så att någon i stallet är taskig emot en, eller att man(om man rider på ridskola) har lektioner man tycker är värdelösa, och en ridlärare man inte tycker om. Och att man ALLTID får hästen man inte trivs ihop med. Är det någon som är dum emot dig, prata med någon, och prata med den personen. Tycker du lektionerna och ridläraren är värdelösa? Prata med ridläraren om att göra roligare saker, hjälper inte det så byt ridgrupp. Får du alltid hästen du inte tycker om? Prata med din ridlärare, ibland måste du ju rida den med, men inte JÄMT.
Ibland kan det ju vara så också att man bara går igenom en liten ''häst svacka'', om man säger så. ;) Det går över snart! Försök att hitta roliga punkter med stallet, för du älskar ju trots allt att vara där, eller hur ...? ;)
Sen ibland så är det hästintresset som håller på att svalna, det finns annat som är roligare. Och har du egen häst då så måste du erkänna det för dig själv, så att hästen kan få det bra. Vill du inte sälja den, låna ut den eller skaffa en medryttare som rider ofta. :)

/Alba

Lalalala

Bloggen går ju super :D
Då får jag motvation som sjutton, och tänker göra inlägg till dem tillfällen jag INTE har motvation! :D Nu vska utkastet få minst 100 inlägg. Hehe. Okej, jag kanske överdrev en smula men oj så taggad jag är på att få göra inlägg :')
Nu ska det bli update så att ni svimmar!

/Alba

5 små tips!

1. Om du har ett pannband där strasstenarna lossnar, pensla på genomskinligt nagellack, så sitter dem där dem ska! :)
2. Om du har en häst som stegrar, och konstrar mycket , drar ner huvudet och bockar o.sv. driv, driv, driv. Koncentrera dig inte på något annat förutom att hålla dig kvar i sadeln och driva.
3. Har du tråkigt? Har du en blogg? I så fall, knåpa ihop några oftfits inlägg, det är ritkigt roligt! :)
4. har du just målat naglarna fina, och ska till stallet. och du inte vill att dem ska bli smutsiga, ha vantar på dig hela stallvistelsen, eller ja, mera handskar.
5. Har du en uttråkad häst? Skaffa slicksten, halmnät(om hästen inte står på halm redan), servera höet i hönät, sätt upp någon leksak(finns att köpa, men du kan också göra en hemmagjord av en borste eller liknande).

Små tips, som ni säkert redan visste, men det kan vara bra att fräscha upp minnet!

/Alba

Turkos och Vit outfit




/Alba

Håller på med inlägg till utkastet

Ja, det gör jag, och nu ska jag ladda upp med riktigt många också! :D

/Alba

O hjälp!

Vi har 48 besökare idag!! :d Vi måste forsätta så, men imorgon kommer jag troligen inte att updatera, men på mndag.... Goooo! :D
Glá man blir! :)

/Alba

Gilla Färjestad Ridklubbs Ungdomssektion!

Beordrar er härmed att gilla Färk's Usek på facebook, klicka på bilden för att komma till vår fabulösa fanpage (som är under uppbyggnad förstås)

//Sofi

Bilder

Några hästbilder ifrån min dator, som jag får starka minnen av. Alla kanske inte är jättebra fotade, men dem väcker minnen till liv ;)

 Dublin och jag 2009, på den tiden jag red på Valla. Och nej, jag red inte så bra då, haha xD Hade inte kommit så långt i vart fall. Får alla Valla minnen över mig när jag ser den här bilden.
 När jag inte ridit Judith så länge, kommer verkligen ihåg den här dagen ... Så himla typiskt henne att dra upp huvudet sådär. ;)
 Lilla My, verkligen en underbar B - ponny, som jag hade på lägret 2010, Karlshem. Underbart, och oj, så många minnen som fullkomligen rasar över mig när jag ser på bilden ... ♥
 Karlshem 2011, underbart! ♥ Vagebond, åh vad jag saknar honom. Just den här bilden ger mig minnen av så mycket på Karlshem, det går inte att förklara. ♥ 


__

Kan fortsätta i evighet, men vissa bilder klarar jag inte att lägga upp, börjar nästan gråta för att det blir sorgliga minnen.

/Alba

Hiss och Diss

Har inte kunnat logga in här igår ... Därför kom det inget inlägg. Vet inte varför jag inte kunde komma in, kunde komma in på min privata, konstigt nog ... o.o

____

Hiss:

 Till dessa ridbyxor ifrån Hööks(hooks.se), så himla snygga, och sköna(min kompis har ett par och jag har testat dem)! FInns i fyra färger :)

Diss:

 
Denna sadel, också ifrån Hööks(hooks.se), föll mig inte alls i smaken. Vet inte hur den är att rida i, men ush för utseendet, enligt mig, då ;)

/Alba

Exprimentering med kameran

Jag har ingen aning om hur alla funktioner fungerar på kameran och jag har ingen koll på vad som fungerar bäst i ridhus. Tänkte därför exprimentera lite igår när min ridlärare tävlade men det gick inte sådär jättebra .. alla bilder blev mer eller mindre jättesuddiga. OCH tro det eller ej men det är helt omöjligt att fota ridbilder med "sportinställningar". 















Hästen heter för övrigt Pepita och var min favorithäst under tiden hon stod på ridskolan. 

//Sofi

Kul dressyrprogram!

Såg ni också det här på dressyrmupparnas blogg? Jag höll på att garva ihjäl mig!



//Sofi

Arbetsamma Sofi!

Jag känner mig så fruktansvärt effektiv och aktiv just nu. Dels har jag allt det här med usek, dels har jag börjat komma igång med att hjälpa till med andra saker på ridskolan. Idag har jag till exempel varit på ridskolan i ungefär 8 timmar och hjälpt till med att hämta protokoll och lämna resultat, visserligen är det inte världens mest fysiska arbete men ack så nödvändigt!

Det är faktiskt väldigt lärorikt att hjälpa till på tävlingar. Dels får man lära sig att samarbeta med massa andra, dels kan man lära känna nya människor och dels lär man sig hur det fungerar "backstage" på en tävling. Det sistnämnda är något man har med sig i bakfickan när man själv ska på tävling, det ger så mycket mer att hjälpa till än att bara kolla på när folk rider. 

//Sofi

Hiss och Diss

Har kommit fram till att det får bli hiss och diss :)
Första hissen och dissen kommer i morgon :)

/Alba

Hur dum får man bli?

Det här har absolut inget med hästar att göra men jag har verkligen inte alla hästar hemma idag alltså.
Jag läste precis Albas senaste inlägg och slängde in en kommentar om vad jag tyckte lät bäst, sedan loggade jag in på bloggen och vart glad över att vi hade fått en kommentar. Jag skulle givetvis kolla vad någon hade skrivit och förvånas över att någon skrivit exakt samma som jag. Inte förrens jag läste mitt eget namn kom jag på mig själv med hur fruktansvärt korkad jag är. 

//Sofi

Hiss och Diss

Hm. Tänkte köra igång lite smått med det, men funderar på om jag ska ha ''Hiss och Diss'', ''Bocken och Sparken'' eller något eget .... Svårt bara att komma på xd ''Hoppning och Vägring'', kanske ? xD

/Alba

Efterlyses: tips på hjälm!

Nu har det gått mer än 4 år sedan jag köpte mina hjälmar (jag har två) och därmed är det verkligen dags att införskaffa en ny. Jag har riktigt stort huvud faktiskt, min storlek är 60! Har 59 på de hjälmar jag har nu men de är alldeles för små. Helt otroligt, när jag var liten undrade jag hur man kunde ha ett så stort huvud .. 

Och med stort huvud kommer problemen. Jag ser alltid ut att ha ett extremt stort huvud i ridhjälm, därför undrar jag om ni vet någon bra och bekväm hjälm som är extra tunn i modellen?
Den ska gärna vara snygg också och vara mer nischad mot dressyr. 

På bilden ser ni mig i min ena nuvarande hjälm, dock var det två år sedan bilden togs. Brevid står min dåvarande sommarhäst Gerry och äter gräs :D



//Sofi

Tråkigt?

Har ni tråkigt, så vill jag ge er ett litet tips, som jag tycker är kul. Gå in på hööks.se, låtsas att du har råd med allt du vill ha därifrån, och så överväger du noga vad ni vill köpa och varför. Lägg det i varukorgen, tillsammans med lite ''impulsköp''. Tycker jag i allafall är jätte kul xD

/Alba

Usek!

Som jag sagt tidigare (tror jag?) har ridskolan dragit igång Usek igen och jag bestämde mig för att vara med. Vi är 4 personer hittils så vi är inte sådär jättemånga men jag tror att det kan vara bra till en början, det är ju lättare att få struktur på saker och ting när man är få och sedan när man har koll på det mesta kan man värva fler.
Vi ska ha möte igen på lördag då vi antagligen ska diskutera hur vi ska lägga upp det hela, planera shettisagility (alla var på så jag antar att det är ganska bestämt att vi ska ha det) och sätta upp en idébrevlåda!

Och på tal om idéer, har ni några bra idéer på vad vi kan hitta på på ridskolan? Nu vill jag inte höra "maskeradhoppning" eller "övernattning" för det är ju standard xD

//Sofi

Om jag måste ha något rosa är det denna!

Jag har kärat ner mig totalt i den här tröjan från Jacson, den finns även i marinblått
men jag tycker banne mig att den rosa är snyggare!





//Sofi

Ridfilm för hundra år sedan

Tog lite påskledigt ;) Sofi ville tydligen se ridfilmer, så jag tänkte ladda upp en när jag hoppade finaste Judith för typ ... hundra år sedan ...? Första gången jag hoppade sjuttio cm på henne, jag var skitnöjd, därför ser jag så glad ut xD Och jag vet, jag var för kort för Judith :P



Först låg hindret runt 65, sen höjde hon o så vart det 70 xD

/Alba

Bilder från maskeradhoppningen

Pappa fick inga bra bilder på när jag hoppade men ni får nöja er med dessa. 










Här har vi en film!

Man ser ju iallafall vilka fina vägar jag red xD




//Sofi

Mycket att göra!

Nu har jag precis käkat efter maskeradhoppningen, som för övrigt gick jättebra! Hoppade 50 cm clear round så det var inte direkt något märkvärdigt men det är ändå en stor bedrift för mig som är hopprädd. Hade Kåre som hade tagit påskledigt i förtid, han vägrade tre gånger för tjejen innan om jag inte minns fel. Han tänkte vika av sista hindret när jag hoppade fram men jag hann köra en ponnyspark innan och då var det inga frågetecken längre. Gick runt felfritt och vann ett påskägg för bästa utklädnad, supernöjd tjej!
Jag lovar er att jag ska blogga mer framöver men det har varit massor nu. Hade första Usekmötet i onsdags och red igen i tisdags, sedan har det varit massa prov i typ alla kurser men nu är det chill! Ska lägga upp bilder från idag senare.
// Sofi

Film



Vet att jag inte hänger med över första, att schabraket typ .... fladdrar(?), och att min sits inte är den bästa(+att mamma pladdrar), men strunt it xD


/Alba

Skulle fler ridfilmer uppskattas? :)

Mogge

Sofi: Hahaha, älskar lösenordet till bloggen xD

_______

Red Morgan igår, först lite skutt i ridhuset. Små sockerbitar(som max 60 cm) men han är ju så liten så det känns typ som att hoppa 80 på Judith. xD Sen lugn skrittuteritt, en fin runda. När vi kom tillbaka var han jättepigg och ville bara springa, så jag galopperade honom i padocken lite. Pigg ponny :)
Laddar upp bilder + en film inom kort(någon dag).. =)

/Alba

Smörj grejjorna!

Till Sofi: Haha, det råsa kittet skulle passa mig, men har redan ett rosa kitt med ryktlåda o allt, annars skulle jag lätt köpt det xD

___________

Jo, dagens tips blir att SMÖRJA GREJJERNA! De blir mycket finare, skönare att sitta i och håller längre. När jag tänker '' idag måste jag smörja grejjorna'' så tänker jag blääää, men när jag väl kommit igång så tycker jag bara det är mysigt och så blir det så fint. Skaffa BRA smörjgrejjor, och ta fram sadel, träns och andra lädergrejjer och smörj. Skorna behöver säkert också putsas lite (vilket jag ALLTID glömmer, stackars mina skor säger jag bara ...). ;) Smörj av grejjerna varje gång du ridit, lite smått, eller en gång i veckan iallafall. Om du går på ridskola, så ger jag dig tipset att smörja din favorit hästs(eller hästen du ridit på lektionen) grejjer. I de allra flesta ridskolestall får man det, fårga din ridlärare om du är osäker om man får eller inte. På Åkerby(där jag går) får man det, dem blir bara glada. :) Jag brukar smörja efter varje gång jag ridit (oftast, ibland hinner jag/orkar inte), men då smörjer jag bara lite snabbt. Ungefär en gång i veckan försöker jag smörja Judiths grejjer ordentligt, noggrant. :)

/Alba

RSS 2.0