Fem hoppregler!

1. Upp med blicken!
Första viktiga saken vid hoppning är att INTE TITTA NER. Din sits blir mycket bättre när du tittar framåt och du ser vart du ska! Hoppar man två eller fler hinder i följd är det hur lätt som helst att hästen sticker åt något håll du inte vill åt om inte ens du själv ser var du ska. Det är även lätt att hästen stannar om du tittar ner på hindret.

2. Ner med hälarna!
Ett problem jag själv har. Det går inte att trampa ner hälarna för mycket i hoppningen, så sträva efter att de ska "vara nere i backen".

3. Håll om!
Samtidigt som hälarna ska ner ska vaderna sluta om hästen så att hästen känner ett ordentligt stöd, annars är det lätt hänt att den stannar.

4. Fram med händerna!

Det är viktigt att du inte håller tillbaka hästen i språnget utan att den får sträcka ut ordentligt, varför inte ta ett mantag?

5. Våga!
Vågar inte du vågar inte hästen, så enkelt är det. Hästen behöver ett bra grundtempo i hoppning och mesar du med det kommer hästen, om den inte är väldigt snäll, förmodligen att stanna. Dessutom - om en häst känner när en fluga sätter sig på ryggen - borde den inte känna när man spänner sig då?

//Sofi

Kommentarer
Postat av: krle

hej :))

Haft en bra dag ?



ska vi gilla varandras bloggar på fb ?

Ifall du är interesserad här är länk till min blogg på fb

http://on.fb.me/h1dHcb



kram

2011-05-11 @ 23:55:28
URL: http://www.nattstad.se/krstojkrle
Postat av: Clara

fin blogg :)

2011-05-13 @ 17:56:59
URL: http://tuffacheyen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0