Hästfilmer!

Tänkte köra en slags "följetong" på hästfilmer. Jag har inte sett alla, men det finns iallafall folk som tycker de är bra ;D Skriver även en kortfattad version av handlingen till varje film.

Flicka - den bruna mustangen

Katie är en tonårstjej som bor tillsammans med sin familj i natursköna Wyoming. Skolan intresserar henne inte, men hon dagdrömmer om att ta över gården. Hennes pappa har helt andra planer för henne, han vill att hon ska börja på college. När Katie en dag hittar en vild Mustang som hon döper till Flicka tämjer hon den och gör den till sin egen i hopp om att övertyga sin pappa om att hon är kapabel att en dag överta gården. Men han anser att en mustang inte hör hemma på en ranch.

Spirit – hästen från vildmarken

Filmen handlar om en vild och bångstyrig hingst och om hans upplevelser i ett ungt och otämjt Amerika. Hans första möte med människan blir brutalt men han vägrar låta sig tyglas. När han möter den unge Lakotaindianen Little Creek uppstår en märklig vänskap, likaså med Little Creeks häst Rain, ett sto med flygande hårman och stora uppfodrande ögon.

Sherdil

Sanna räddar arabhingsten Sherdil från slakt. De gömmer sig i ett övergivet torp mitt i skogen. Snart letar inte bara föräldrar och kamrater efter dem utan även militär och polis. Den här är väldigt bra enligt mig!

Hidalgo

Hidalgo är en verklighetsbaserad film om det längsta distansloppet till häst som någonsin genomförts. Frank T Hopkins ska som första amerikan delta i det långa överlevnadsloppet "Ocean of Fire" som går genom den arabiska öknen.

Seabiscuit

Seabiscuit är en film om en jockey vid namn Red Pollard (Tobey Maguire) och en fantastisk häst; Seabiscuit. Red Pollard och Seabiscuit tar sig igenom en massa hinder och handikapp, t.ex. brutna ben.

Wind dancer

Efter en ridolycka kan unga Paige McDonald inte längre gå. I hoppet om en förbättring hyr hennes far en terapeut för att jobba med henne. Den unga och engagerade läkaren praktiserar "zoo medicin" genom att använda djur till att få människor att övervinna sitt handikapp. En rasren häst med namnet Wind Dancer blir nyckeln till Paiges framtid. Men tjuvar har också ögonen på den spirituella hästen!

Mannen som kunde tala med hästar

Filmen handlar om Grace som förlorar sin vän och sitt ben i en tragisk olycka. Graces älskade häst Pilgrim klarar sig men skadas illa. Den enda som kan rädda hästen är Tom Booker, en man som bor i Montana. Grace och hennes mamma åker till Montana med Pilgrim för att hästen ska lugna ner sig och inte bli aggressiv.

Vinnare och förlorare

Travkusken Fredrik är ensamstående pappa till unga Magda. Han kämpar för att bli framgångsrik men försummar sin dotter som ofta följer med farmor till bingohallen. I bingohallen jobbar singeltjejen Helena och Magda blir förtjust i Helenas labrador. Magda och Helena blir kompisar och en dag får också Fredrik träffa henne.

Ryttare i blått

När John Hillman är på uppdrag i London har Kajsa åkt till Blå Stjärnans träff på arméns rid- och körskola vid Strömsholms slott. Freddy blir ombedd att komma till Ribersviks slott i närheten för att utreda ett mord som ingen tror på, mordet på den blå ryttaren, den okände som ingen på Strömsholm vet vem det är.

Svarta hingsten

Alec förlorar sin far i en färjekatastrof. Han räddar livet på en svart häst som finns ombord och hästen räddar i sin tur livet på Alec. När de kommer tillbaka till USA får de hjälp av en gammal galopptränare spelad av Mickey Rooney och kan så småningom tävla mot Amerikas bästa galopphästar.

//Sofi

Kommentarer
Postat av: Ida

fin blogg

2011-05-16 @ 15:57:59
URL: http://idahasselblad.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0