10 tips från hasttips.info!

1. Börja alltid ett nytt ridpass från början enligt beskriven lösgörande modell.

Lösgör i följande ordning …

1. först i båda varven till fots

2. stillastående, uppsutten

3. i skritt

4. i trav

5. i galopp

Gå inte vidare förrän du känner att hästen har gjort förbättringar i varje delmoment i beskriven ordningsföljd. Gå alltid tillbaka minst ett steg om hästen blir spänd och orolig.
När hästen går avspänt och är självbärande i de olika gångarterna i ett tempo som ryttaren avgör, då som först finns en förutsättning, att under kontroll fortsätta utbildningen. Denna grund är ett måste för att nå en säker fortsättning med det samlande dressyrarbetet och/eller hoppträningen.


2. Gå inte vidare fören du känner en klar skillnad eller är nöjd med det hästen presterar i varje delmoment.

3. Gå alltid tillbaks minst ett steg om du känner dig osäker eller om hästen blir orolig, spänd eller på något annat sätt ger tecken på att något inte stämmer.

4. Arbeta till att börja med i ett förminskat tempo och i takt med hästens rörelse under förutsättning att hästen ligger i bjudning. Då och då för att korrigera hästen kanske du måste rida medvetet spänt och till och med i otakt. Detta endast under korta ögonblick. Allt detta medan du försöker förmå hästen att bli självbärande.

5. Ta alltid god tid på dig före du börjar rida, kontrollera din sits som ska vara djup och avspänd innan du sätter igång att träna din häst. Under ridpasset måste du ständigt känna efter och rätta till din sits. Sitter du rätt kommer du att automatiskt att inverka på ett riktigt sätt.

6. När du sitter rätt ska du förmå hästen att göra arbetet medan du själv sitter avspänt och förmedlar vad som ska göras. (Gör inte arbetet åt hästen!)

7. När det samlande arbetet och hoppningen påbörjas, jobba då i korta och intensiva pass som på lång sikt, stegvis blir något längre.

8. Var noga med alla detaljer och upprepa dessa konsekvent. Men detta får inte hindra dig från att ge hästen behövlig omväxling i arbetet och arbetsmiljön, gärna i sällskap med andra ryttare till häst för säkraste och bästa resultat. 

9. Daglig rykt främjar hästens välbefinnande framförallt för de äldre hästarna som bör ryktas både före och efter ett arbetspass.

10. En positiv läggning, att ha tålamod, förmåga att skynda långsamt och glädjas åt varje detaljs utveckling får dig att trivas med din häst och den fortsatta utbildningen.


Kommentarer
Postat av: STOCKHOLMSJENNA - Livet som ryttare i storstan

Bloggtävling på bloggen där du kan vinna det supersnygga pannbandet "Rock circle" från Fortis Et Liber. Var gärna med och tävla om detta superfina pannband! Klicka på länken för att komma direkt till tävlingsinlägget: http://stockholmsjenna.myshowroom.se/bloggtavling-vinn-pannbandet-rock-circle-fran-fortis-et-liber/

2011-09-19 @ 23:28:43
URL: http://stockholmsjenna.se
Postat av: jessica - en borderline blogg

väldigt fin blogg!

jag skulle uppskatta om du lästa min blogg om min kamp mot min borderline diagnos och hur diagnosen och medicinerna påverkar mig och min vardag.

Fråga gärna också om det är någonting du undrar över, jag svarar gärna :)



ha det bäst <3

2011-09-20 @ 00:46:01
URL: http://diisorder.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0