Hopprädd

Jag tänkte ge lite tips till er som är hopprädda. Vissa saker kan även användas för er som är rädda att rida överhuvud taget. 
Även ni som bara är lite osäkra kan ha nytta av det. =)


Andas. Att komma ihåg att andas är väldigt viktigt. Djupa, lugna andetag. Om man koncentreras sig riktigt mycket på det, så glömmer man nästan bort att vara rädd.

Snäll häst. Börja alltid med en säker, lugn, trygg och snäll häst. Kanske inte en så jätte stor...? Huvudsaken är att den är snäll. Det känns alltid lättare med en snäll häst.

Tänk på annat. Nu menar jag inte att man ska sitta och dagdrömma, och inte vara med i verkligheten någonting, men man kan faktiskt tänka på annat än hindret man ska hoppa.

Börja med bommar och avancera.
Börja med bommar, sedan när du känner dig trygg på det, kan du gå över på ett litet skutt, o.s.v.

Stressa inte. Väldigt viktigt. Stressa INTE! Det leder ingen vart, och man kan dessutom inte lära sig allt på en gång. Allt tar sin tid.

Varför är du rädd? Tänk efter, och spekulera i varför du är rädd(alltså inte när du rider, utan kanske när du är hemma, kan du tänka på det). Har du anledning att vara rädd? Har det hänt något? Eller är du bara helt enkelt försiktig av dig?

Sist men inte minst; Lycka till! :D

/ Alba

Kommentarer
Postat av: sanna och wilma

Hej!

Kika gärna in och anmäl dig i "dagens blogg tävling" på bloggen! :)



direkt länk: http://tobelieve.devote.se/blogs/12496549/dagens-blogg-.htm#WriteComment



KRAM

2011-09-17 @ 21:07:34
URL: http://tobelieve.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0