Ryttarmärken!

Tänkte slänga in ett inlägg om något som är aktuellt för mig i nuläget nämligen ryttarmärkena. I min ridgrupp ska vi nämligen ta ryttarmärken i höst, vi har inte bestämt vilket/vilka än men jag tänkte iallafall skriva lite om det.

Varje ryttarmärke består av en teoridel och en riddel. I riddelen ingår ett dressyrmoment och ett hoppmoment.

Ryttarmärke 1 – Sadeln och tränsets delar, ryttarens sits, hästens delar, hästens färger och tecken, hästens beteende och ridvägarna. Godkänt prov i att kunna sitta upp och av på rätt sätt, godkänt dressyrprogram för Ryttarmärke 1 (skritt och trav på böjt spår) och godkänt hopprov för Ryttarmärke 1 (liten cavalettibana)

Ryttarmärke 2 - Ryttarens sits, hästens delar, hästens färger och tecken, hästens foder, hästens beteende, hästens skötsel och ridvägarna. Godkänt prov i sadling och tränsning, godkänt dressyrprogram för Ryttarmärke 2 (skritt, trav och lite galopp) och godkänt hopprov för Ryttarmärke 2 (liten bana 50-60 cm)

Ryttarmärke 3 – Något fördjupade kunskaper i ridhästens mundering, hästens kroppsdelar, färger och tecken, hästens dagliga vård, regler för ridning på ridbana, visitation av häst, foderlära, ridlära, enkelt om hästens beteende samt grundregler för tävling. Man ska kunna visa munderingens avpassande, munderingsvård, tillpassning av stigläder och sadelgjord (uppsuttet). Man ska kunna genomföra LC:1 i dressyr samt hoppa en bana med 4 hinder enligt skiss.

Kat A: 40 cm

Kat B: 50 cm

Kat C: 60 cm

Kat D/häst: 70 cm



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0