''Har ingen motvation till att åka till stallet''

Känner ni så ibland? Händer nog oftast om man har egen häst, eller i allafall rider ofta, tror jag.
Känner du så en lång tid, eller väldigt ofta, så kanske du behöver tänka över om du verkligen älskar att vara i stallet så ofta som du är. Men ibland kan det ju bero på andra saker också, såklart, även fast det är en lång tid.
Ibland beror det på att man känner att man bara gör samma saker helatiden. Isåfall bör du prova något nytt, kanske hitta en ny uterittstig istället för den gamla vanliga, gör saker du inte brukar göra när du rider, lägg upp ridpasset på ett nytt sätt, träna in något nytt, gör något ifrån marken istället för att sitta på hästen m.m. Det viktiga för hästen är att den får motion, och att hjärnan får stimulans, det spelar ingen roll om du sitter på eller är på marken. Träna inkallning, träna in någon konst, miljöträna hästen, hitta på något roligt!
Ibland kan det vara så att det är en särskild stallsyssla man inte tycker om. Är det så, så försök göra dne roligare. Om det är t.ex. mockningen, så kan du ju lyssna på musik samtidigt, eller prata med den som mockar boxen bredvid o.sv. Är det att smörja grejerna du tycker är jobbigt t.ex. så kan du ju alltid göra det med en kompis, så har du någon att prata med, och tänk på saker du inte har tid att fundera på under dagen. Jag tänker t.ex. skitbra när jag mockar!
Ibland kan det vara för att hästen man rider, och en själv inte passar ihop. Då kanske man ska börja se sig om efter en annan häst att rida. Är du lite osäker tillsammans med hästen? Prata med ägaren om det, och se till att du gör saker som du tycker att du känner dig trygg med tillsammans med hästen. Ta hjälp av någon, så fixar du det nog! :) Har du egen häst, så ta hjälp av någon annan hästkunnig.
Ibland kanske det är så att någon i stallet är taskig emot en, eller att man(om man rider på ridskola) har lektioner man tycker är värdelösa, och en ridlärare man inte tycker om. Och att man ALLTID får hästen man inte trivs ihop med. Är det någon som är dum emot dig, prata med någon, och prata med den personen. Tycker du lektionerna och ridläraren är värdelösa? Prata med ridläraren om att göra roligare saker, hjälper inte det så byt ridgrupp. Får du alltid hästen du inte tycker om? Prata med din ridlärare, ibland måste du ju rida den med, men inte JÄMT.
Ibland kan det ju vara så också att man bara går igenom en liten ''häst svacka'', om man säger så. ;) Det går över snart! Försök att hitta roliga punkter med stallet, för du älskar ju trots allt att vara där, eller hur ...? ;)
Sen ibland så är det hästintresset som håller på att svalna, det finns annat som är roligare. Och har du egen häst då så måste du erkänna det för dig själv, så att hästen kan få det bra. Vill du inte sälja den, låna ut den eller skaffa en medryttare som rider ofta. :)

/Alba

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0