Dressyrpass - sidvärtes, böjning och ställning!

Dagens ridpass bjöd på en klassisk kombinerad övning av ovanstående. Vi ställde en kon en bit innanför spåret (avstånd beror på hur mycket tvärning du satsar på sen och hur lång "böjen" ska vara) vid E och B och red först innanför i skritt. Eftersom jag hade Princess fokuserade jag mycket på böjningen till vänster eftersom hon är jättestel i högersidan (hon behöver sträcka ut den ordentligt). Alltså fokuserade jag mycket på att göra själva "böjen" bra i höger varv, gjorde även transportsträckan kortare för att få tydligare böjning runt konen. I vänster varv fokuserade jag mer på hörnpasseringarna.

Efter att vi gjort det några gånger gjorde vi samma sak i trav men struntade i att byta sittben eftersom transportsträckan var så kort. När vi kände oss klara i traven fick hästarna en liten skrittpaus och sedan började vi att göra skänkelvikningar utåt väggen efter konen. Vi gjorde även samma sak i trav. 

Ja, jag tyckte faktiskt att det gick helt okej, ett av de bättre passen med Princess. När vi började med skänkelvikningarna förlorade hon dock bjudningen en del så det gällde att inte fokusera allt för mycket på själva skänkelvikningen. 

Utöver den här övningen gjorde vi en hel del framdelsvändningar på tal om ingenting. Ska lägga upp övningen också!

Här har vi även dagens outfit exklusive ridstövlar (visst är strumporna fina .. haha)! Fin bildkvalité också ..


Halsduk/sjal - Hemmastickad!
Stickad tröja - Akazia i Karlstad, 200 :-
Ridbyxor - Hööks, ca 300 :-
Strumpor - Monki, 20 kr (rea, awesome!)

//Sofi

Kommentarer
Postat av: MAMMAN SOM KÄMPAR FÖR LIVET

FANTASTISK HEADER!!

2012-01-18 @ 10:48:42
URL: http://overleva.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0